Ατζέντα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΔΗΛΟΣ //

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ «ΙΕΡΟ» ΝΗΣΙ [Μάιος-Οκτώβριος 2019]

Για πρώτη φορά ο αρχαιολογικός χώρος της ∆ήλου πραγματοποιεί ένα άνοιγμα προς τη σύγχρονη τέχνη, φιλοξενώντας μια εικαστική εγκατάσταση του αναγνωρισμένου Βρετανού γλύπτη Antony Gormley (1950-). Οι 29 γλυπτές μορφές, οι οποίες θα «αποικίσουν» το νησί στο πλαίσιο της έκθεσης «SIGHT», υπενθυμίζουν τη δραστηριότητα που υπήρχε κάποτε εκεί και σχετιζόταν με τελετές, θρησκείες, πολιτική, πολυπολιτισμικότητα, εμπόριο, κ.ά. Οι φιγούρες έχουν κατασκευαστεί σε πραγματική κλίμακα, σε όρθια, καθιστή ή ξαπλωτή θέση, και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου. Η πρωτοβουλία αποτελεί προϊόν σύμπραξης του Οργανισμού ΝΕΟΝ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

neon.org.gr


// ΜONAXO //

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ [ΕΩΣ 16/02/2020]  

Ατζέντα-1

© Patrizia Hamm

Ο Ingo Maurer (1932-) είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς σύγχρονους σχεδιαστές φωτισμού. Γοητεύεται από την άυλη ποιότητα του φωτός και χρησιμοποιεί συχνά νερό ή μέταλλα για να αναδείξει τις αντανακλάσεις του, τα οποία συνδυάζει με καινοτόμες τεχνολογίες. Η ιδέα των εκκρεμών έχει κεντρικό ρόλο στο έργο του, διότι επιτρέπουν την κινητοποίηση του φωτός με απλό τρόπο. Η εγκατάσταση «Pendulum» του Ingo Maurer στη Ροτόντα της Pinakothek der Moderne εγκαινιάζει μια νέα σειρά περιοδικών εκθέσεων, στο πλαίσιο των οποίων καθένα από τα τρία μουσεία της Πινακοθήκης θα φιλοξενεί ένα διαφορετικό έργο.

pinakothek.de


// ΒΟΛΟΣ //

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ [Από 08/05 έως 01/06/2019]  

Ατζέντα-2

Τα έργα του Κωνσταντίνου Κομνηνού συνδυάζουν σκέψη και οξεία εικαστική αίσθηση και διακρίνονται για τη δυναμική τους προσέγγιση. Ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει αρκετές τοιχογραφίες σε αρχοντικά του Πηλίου. Αντικείμενο του ενδιαφέροντός του είναι τα μεγάλης κλίμακας έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από τους διάσημους muralistes του παρελθόντος. Η έκθεση με τίτλο «Από το αναπαραστατικό στο ανεικονικό» παρουσιάζεται  στον Χώρο Τέχνης «δ.».

deltaartgallery.gr


// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ [ΕΩΣ 15/09/2019]

Ατζέντα-3

Ο εξπρεσιονιστής Emil Nolde (1867-1956), μέλος του ναζιστικού κόμματος μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρξε εξαιρετικά αμφιλεγόμενος. Η έκθεση «A German Legend. The Artist during the Nazi Regime» στο Hamburger Bahnhof διερευνά πώς οι ιστορικές συνθήκες επηρέασαν την καλλιτεχνική του παραγωγή.

smb.museum


// ΟΛΥΜΠΙΑ //

ΝΕΑ ΦΑΣΗ

Ατζέντα-4

To έργο της αναδιοργάνωσης της αρχαιολογικής συλλογής του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας ολοκληρώθηκε και υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες με ανανεωμένη εικόνα. Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες, καθώς με υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η επιστροφή 24 αρχαίων έργων-δανείων στα μουσεία προέλευσής τους. Η απομάκρυνσή τους επηρέασε την αρτιότητα της μόνιμης έκθεσης και το κενό καλύφθηκε με καινούργια έργα, την αναδιαμόρφωση της έκθεσης και την παραγωγή νέου εποπτικού υλικού (πίνακες, τετράγλωσσες λεζάντες, κ.ά). Τηλ. 26240-29119

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή