Επιμένει στην αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ το βρετανικό ΥΠΕΞ

Επιμένει στην αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ το βρετανικό ΥΠΕΞ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λονδίνο έχει καλέσει την Τουρκία να μην προβεί σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ δήλωσε σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας μάλιστα λόγο για «υπό αμφισβητούμενη κυριαρχία» περιοχή.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με ανησυχία. Θα θέλαμε να δούμε την κατάσταση να αποκλιμακώνεται», τόνισε σε επίσημη δήλωσή του στον ΣΚΑΙ το ΥΠΕΞ της Βρετανίας. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Ευρώπης και Αμερικής, «σε ό,τι αφορά τις σχεδιαζόμενες τουρκικές γεωτρήσεις η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, διερευνητικές γεωτρήσεις δεν πρέπει να προχωρούν σε καμία περιοχή όπου η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση. Έχουμε καλέσει την Τουρκία να μην κάνει γεώτρηση σε αυτή την περιοχή».

«Εξακολουθούμε επίσης να αναγνωρίζουμε το κυρίαρχο δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αξιοποιεί το πετρέλαιο και το αέριο στη διεθνώς συμφωνημένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο και το αέριο θα πρέπει να αναπτυχθούν προς το όφελος όλων των Κυπρίων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή