Παραπέμπει τη Σίτι η UEFA

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φάσμα του ετήσιου αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω παραβίασης των κανονισμών του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play) αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, που ξιφούλκησε χθες κατά της UEFA κι ενώ αύριο πάει να ολοκληρώσει ένα πρωτοφανές τρεμπλ.

Οπως είχε διαρρεύσει από τη Δευτέρα και επιβεβαιώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, η Σίτι παραπέμπεται σε ανεξάρτητο δικαστικό όργανο κατόπιν ολοκλήρωσης της έρευνας της UEFA περί παραβιάσεων των κανόνων κατά των υπερβολικών δαπανών που δεν δικαιολογούνται από τα εμπορικά έσοδα ενός συλλόγου.

Υπενθυμίζεται πως η UEFA άνοιξε τον Μάρτιο ειδική έρευνα κατόπιν δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που καταδείκνυε ότι οι Αραβες ιδιοκτήτες των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ είχαν «φουσκώσει» συμφωνίες χορηγίας του συλλόγου με εταιρείες τους ώστε να παρακάμπτουν τους κανονισμούς του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι.

Τώρα η πρωταθλήτρια και νικήτρια του Λιγκ Καπ Αγγλίας κινδυνεύει σοβαρά με την εσχάτη των ποινών που προβλέπονται από το Financial Fair Play, δηλαδή τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για ένα χρόνο. Αυτό βεβαίως προξένησε την εντονότατη αντίδραση του συλλόγου.

Με ανακοίνωσή της χθες η Σίτι κατακεραύνωσε την UEFA, δηλώνοντας «απογοητευμένη αλλά δυστυχώς όχι έκπληκτη από την ξαφνική ανακοίνωση της παραπομπής» στην ανεξάρτητη δικαστική επιτροπή.

«Η κατηγορία για οικονομικές ατασθαλίες παραμένει απολύτως ψευδής και η παραπομπή από το (αρμόδιο) Συμβούλιο Ερευνας Οικονομικού Ελέγχου των συλλόγων (της UEFA) αγνοεί ένα λεπτομερές σύνολο αναντίρρητων αποδείξεων που παρείχε τον Οκτώβριο στο συμβούλιο η Μάντσεστερ Σίτι», ανέφερε σε έντονο ύφος η ανακοίνωση της Σίτι.

Πρόσθεσε ότι «η απόφαση περιέχει σφάλματα, παρερμηνείες και συμπεράσματα, που θεμελιωδώς απορρέουν από τη βασική έλλειψη της κατάλληλης διαδικασίας. Παραμένουν επίσης σημαντικά ανεπίλυτα ζητήματα που έθεσε η Μάντσεστερ Σίτι ως τμήμα αυτού που ο σύλλογος εντόπισε ότι αποτελεί μια απολύτως μη ικανοποιητική, αποσπασματική και εχθρική διαδικασία».

Τόνισε ακόμη ο σύλλογος του Μάντσεστερ, αναφερόμενος σε ρεπορτάζ στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» την περασμένη Δευτέρα για τη χθεσινή απόφαση παραπομπής ότι «οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης είναι ενδεικτικές της διαδικασίας».

Ολα αυτά έρχονται τη στιγμή που η Σίτι ετοιμάζεται να παίξει με τη Γουότφορντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (19.00, ΣΚΑΪ) και να κατακτήσει και τον τρίτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Αγγλία. Αν το τρεμπλ ακολουθήσει ευρωπαϊκή τιμωρία, θα θολώσει πολύ η εικόνα της –σύμφωνα με μερίδα του βρετανικού Τύπου– «καλύτερης ομάδας όλων των εποχών στην Αγγλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή