Μια μοναδική βραδιά στ’ αστέρια

Μια μοναδική βραδιά στ’ αστέρια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία για βραδινή εξόρμηση στα μουσεία δίνει η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου και αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, το Ιδρυμα Ευγενίδου σχεδιάζει να φέρει τα άστρα λίγο πιο κοντά μας. Το ίδρυμα θα ανοίξει τις πύλες του στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και στο νέο Πλανητάριο θα προβάλει την ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο σύμπαν», ενώ το παλαιό θα φιλοξενήσει την έκθεση εικαστικών «Clouds: τέχνη και τεχνολογία». 

Ανοιχτή θα είναι και η έκθεση σύγχρονης τεχνολογίας και θετικών επιστημών στον νέο χώρο του ιδρύματος, το κέντρο επιστήμης «Athena», όπου παρουσιάζονται με βιωματικό τρόπο και μέσω πειραμάτων οι βασικές μαθηματικές έννοιες, οι νόμοι της φυσικής,  χημείας, η λειτουργία ρομποτικών μηχανημάτων και οι εξελίξεις της πληροφορικής. Μην τρομάξετε εάν δείτε φωτιές ή αν ακούσετε μικρές εκρήξεις στον δεύτερο όροφο του κέντρου επιστήμης, καθώς εκεί βρίσκεται η ειδική αίθουσα πειραμάτων. Για τους μικρούς φίλους της επιστήμης (Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) θα γίνουν αναγνώσεις βιβλίων για τους αστερισμούς, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο για το Mathematica, ένα σύγχρονο εργαλείο υπολογιστικής τεχνολογίας. Για όλους, όμως, θα υπάρχει ένα τηλεσκόπιο στην είσοδο, για να δουν με τα μάτια τους τα αστέρια του νυχτερινού ουρανού.

Ιδρυμα Ευγενίδου, λεωφ.  Συγγρού 387. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή