Η λεωφόρος Κηφισίας αλλιώς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένη από τον κόσμο διασκέδασης του ΟΠΑΠ, η υπόγεια διάβαση στο ύψος του ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε μια ευκαιρία για διασκέδαση για τους Αθηναίους μέσα από διαδραστικές εκπλήξεις. Η διάβαση μεταμορφώθηκε από τον  Έλληνα street artist b. και ήρθε για να μείνει. 

Χρώματα και σχέδια στους τοίχους, επιγραφές neon, φωτισμός που ρυθμίζεται ανάλογα με την ανθρώπινη κίνηση μέσα στη διάβαση, κουμπιά για σύνθεση μουσικής από τους περαστικούς θα αλλάζουν πλέον τη διάθεση των Αθηναίων. Σύντομες διαδράσεις σαν ένα κλείσιμο του ματιού και μια μικρή υπενθύμιση ότι η ζωή μπορεί να είναι διασκεδαστική ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις.

Γιατί όμως τη συγκεκριμένη διάβαση; Σε μια αναζήτηση των λιγότερο προφανών σημείων στα οποία μπορεί να προκύψουν θετικά συναισθήματα, μια υπόγεια διάβαση πεζών φάνηκε ιδανική. Η επιλογή του b. δεν ήταν δύσκολη. Ο street artist b. είναι ένας Έλληνας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει για τη μοναδική του τεχνοτροπία. Έχει κάνει τοιχογραφίες, έργα και εκθέσεις στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Πεκίνο, στο Τόκιο, στην Οσάκα, στο Ντουμπάι, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Πράσινο Ακρωτήριο και πλέον και δίπλα μας, στην υπόγεια διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι. Ο πολύχρωμος κόσμος του ταιριάζει απόλυτα με τη νέα όψη που ήθελε να δώσει ο ΟΠΑΠ στην πρώτη διαδραστική υπόγεια διάβαση πεζών.

«Απευθύνομαι σε όλους»

«Το brief ήταν να φτιάξω κάτι που να απεικονίζει την πόλη από τη δική μου ματιά – πολύχρωμη, χαρούμενη, παιχνιδιάρικη», λέει ο ίδιος στο «Κ». «Έτσι επιλέγω να βλέπω την πόλη. Η δουλειά μου ήταν πάντα αισιόδοξη, με πολύ χρώμα, απεικονίζει οικεία πράγματα και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο». Δεκάδες περαστικοί κοντοστέκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που του πήρε να την ολοκληρώσει, έχοντας το πιο θετικό feedback. «Πολύς κόσμος σταματούσε και χαμογελούσε», λέει ο b. ικανοποιημένος. «Σε ευχαριστούμε», μου έλεγαν, «που άλλαξες αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή