Μισό δισ. νέοι απλήρωτοι φόροι τον Μάρτιο

Μισό δισ. νέοι απλήρωτοι φόροι τον Μάρτιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 2,63 δισ. ευρώ ανήλθαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 389 εκατ. ευρώ. 

Εκτιμάται ότι σημαντικό ρόλο στο γεγονός έχει διαδραματίσει η ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς οι οφειλέτες προσδοκούν ότι εντός της ρύθμισης θα ενταχθούν και οι οφειλές του 2019, κάτι που, ωστόσο, δεν προκύπτει από το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση που καταγράφεται, έρχεται σε «νεκρούς» φορολογικά μήνες.

Τη μερίδα του λέοντος ως προς τις νέες οφειλές, κατέχουν φυσικά οι καθαρά φορολογικές, που διαμορφώθηκαν τον Μάρτιο σε 2,506 δισ. ευρώ αυξανόμενες κατά 468 εκατομμύρια μέσα σε 30 ημέρες.

Οπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανήλθαν τον Μάρτιο σε 1.196.535, παρουσιάζοντας εντός ενός μήνα αύξηση κατά περίπου 10.000.

Ελαφρά μείωση παρουσιάζει, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ο αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, καθώς έφτασε τον Μάρτιο στα 3,94 εκατ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή