Όταν το τζιν βάφτηκε ροζ!

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι εμείς οι φανατικοί λάτρεις του τζιν στραβώσαμε τη μύτη μας με την εμφάνιση των ροζ τζιν! Αρώματα φράουλας, καραμέλας τριαντάφυλλο, φρέσκων κόκκινων σταφυλιών. Τι δουλειά έχουν όλα αυτά στα στιβαρά αγαπημένα μας τζιν που μοσχοβολάνε ιουνίπερο και κορίανδρο, στους αλκοολικούς βαθμούς που κατρακυλάνε θεαματικά στους 30 και κάτι;

Τζιν για κορίτσια και για τη γενιά που πίνει με τα μάτια, ειδικά στις πέραν του Ατλαντικού ακτές, αποφανθήκαμε, χωρίς να παραβλέπουμε βέβαια ότι το ροζ χρώμα είναι σαγηνευτικό για όλους, ειδικά όταν πλησιάζουν η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε κάποια από αυτά που βρήκαμε εύκολα στις καλές κάβες, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Ξεκινήσαμε με ένα Beefeater Pink (21 €), μια και το Beefeater, γνήσιο λονδρέζικο τζιν, είναι από τα αγαπημένα μας. Αρχικά, καραμέλα φράουλα στη μύτη και στο στόμα συναντιέται γρήγορα με τον χαρακτηριστικό χαρακτήρα τζιν και τελειώνει με μια γλυκιά πικάντικη νότα μπαχαρικών. Βατόμουρα, σταφίδες και φράουλες έρχονται να προστεθούν στην κλασική συνταγή του Gordon’s, για να δημιουργήσουν το Gordon’s Pink (9,10 €). Μόνο φυσικά φρέσκα φρούτα χρησιμοποιούνται για να δώσουν τον «ροζ» αρωματικό χαρακτήρα, λένε οι παραγωγοί κι εμείς δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Στην Ισπανία, χώρα με τεράστια κατανάλωση τζιν, τα ροζ τζιν έχουν κερδίσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς, που φτάνει, όπως λένε οι πληροφορίες, και το 40%! Το τετραπλής απόσταξης Larios Rosé Premium gin (25,80 €) αποστάζεται τέσσερις φορές και συμπληρώνεται με εκχύλισμα φράουλας, που κυριαρχεί στο βοτανικό και εσπεριδοειδές αρωματικό και γευστικό του προφίλ. Όσο για το τέταρτο τζιν της δοκιμής μας, το λονδρέζικο επίσης Bosford rosé (18,30€), αποστάζεται με τον κλασικό τρόπο της London dry εκδοχής και ολοκληρώνεται με την προσθήκη εκχυλισμάτων φράουλας και σμέουρου. Το τελικό αποτέλεσμα «πατάει» πάνω στο κλασικό και σου κλείνει το μάτι με γλυκιά φρουτώδη διάθεση.

Γλυκά, νεανικά τζιν, τελικά είναι μια καλή πρόταση για τα καλοκαιρινά βραδάκια, αλλά γιατί όχι και για τα απογεύματα ή τα τεμπέλικα κυριακάτικα πρωινά των αστών millennials και των κοριτσιών που αγαπούν τα κοκτέιλ.

Δοκιμάστε τα:

→ Στην spritz εκδοχή τους, με λεμονάδα, ροζέ prosecco και κομμάτια φράουλας.

→ Σε τζιν τόνικ, φροντίζοντας το τόνικ να είναι ξηρό και βοτανικό, ίσως το Mediterranean της Three Cents ή και με την Grapefruit soda της ίδιας εταιρείας.

→ Σκέτο, με άφθονο πάγο και λίγο ροζέ αφρώδες κρασί.

Tip: Επειδή είναι λίγο γλυκά, τα ροζέ τζιν αγαπούν το λάιμ, το ροζ γκρέιπφρουτ, τη λεβάντα, τα ξηρά αφρώδη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή