Βενετία: Υψηλά πρόστιμα σε ιερόδουλες και μεθυσμένους τουρίστες

Βενετία: Υψηλά πρόστιμα σε ιερόδουλες και μεθυσμένους τουρίστες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιερόδουλες που περιφέρονται στα σοκάκια της Βενετίας και οι μεθυσμένοι τουρίστες που παρεκτρέπονται μπαίνουν στο στόχαστρο των δημοτικών αρχών της Βενετίας.

Ο δήμος της Γαληνοτάτης αποφάσισε την επιβολή προστίμoυ έως και 500 ευρώ για τις ιερόδουλες για «κατάχρηση του δημόσιου χώρου και παρεμπόδισης της κυκλοφορίας κατά την "διαπραγμάτευσή" τους  με πελάτες».

Αυστηρά πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους τουρίστες πίνουν αλκοολούχα ποτά έξω από τα μπαρ στη Βενετία κατά τις νυχτερινές ώρες αλλά και στους τουρίστες που βουτούν στα κανάλια ή περπατούν γυμνόστηθοι ή με μπικίνι στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το Reuters, oι νέοι κανονισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τη διατήρηση της τάξης, που προωθεί το κεντροδεξιό δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας. 

«Ο τουρίστας στη Βενετία πρέπει να δείχνει σεβασμό και να γνωρίζει ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα θα εκδιωχθεί από την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Η Βενετία υποδέχεται 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και οι μόνιμοι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς για την «εισβολή» των τουριστών. 

Στην προσπάθεια «αποσυμφόρησης» της πόλης και των καναλιών της, τον περασμένο Φεβρουάριο το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση να επιβληθεί «εισιτήριο» ύψους 3 ευρώ για όσους κάνουν ημερήσιες εκδρομές στη Βενετία. Από την επόμενη χρονιά, η τιμή του εισιτηρίου αυτού θα αυξηθεί στα 6-10 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή