Το Spetsathlon εγκαινίασε τη θερινή σεζόν

Το Spetsathlon εγκαινίασε τη θερινή σεζόν

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίγο γρήγορα παρακαλώ», φώναξε ένας εθελοντής σε κάποιον κύριο που αποφάσισε να διασχίσει τον δρόμο την ώρα του αγωνίσματος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, καμιά δεκαριά ποδηλάτες πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. «Είδατε;» έκανε νόημα στον προηγούμενο κύριο ο εθελοντής, βάζοντας τον δείκτη στον κρόταφο. «Σόρι σόρι!», απάντησε ο άλλος, χτυπώντας με την παλάμη το στήθος του, πριν αρχίσει να χειροκροτά ξέφρενα τους αθλητές.

Το Spetsathlon εγκαινίασε τη θερινή σεζόν-1

Στιγμιότυπο από τον ποδηλατικό αγώνα. 

Είναι και ωραία και εμψυχωτικά και συγκινητικά και… εξουθενωτικά –τουλάχιστον εάν ανήκεις στους αθλητές ή στους εθελοντές– τα Σαββατοκύριακα του Spetsathlon, όπως ήταν και αυτό της 10-12 Μαΐου, με το οποίο κόπηκε και φέτος το νήμα των «εγκαινίων» της θερινής σεζόν για το νησί του Αργοσαρωνικού. Στον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου της χώρας, τους κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χλμ., αλλά και τον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο του νησιού, συνολικής απόστασης 25 χλμ., συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αθλητές, κάνοντας τη φετινή την πιο επιτυχημένη διοργάνωση στην επτάχρονη ιστορία της, σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη. «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη», είπε στην «Κ» με ελαφρώς κλειστή φωνή, αφού πέραν όλων των άλλων έχει και τον ρόλο του βασικού εκφωνητή των αγώνων. «Είχαμε πολύ περισσότερο κόσμο από πέρυσι και το κυριότερο είχαμε πολλούς “πρωτάρηδες”, αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά. Αυτό είναι που δείχνει την ανάπτυξη της διοργάνωσης». Πράγματι το 25% όσων τερμάτισαν ήταν αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα τριάθλου. «Είναι συγκινητικό ότι επιλέγουν τις Σπέτσες για να κάνουν το πρώτο τους τρίαθλο, γεγονός που δείχνει και τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί για τέτοιες διοργανώσεις».

Το Spetsathlon εγκαινίασε τη θερινή σεζόν-2

Ο 15χρονος Παναγιώτης Μπιτάδος, νικητής στο Sprint triathlon.

Ο πήχυς φέτος τοποθετήθηκε ψηλά, αφού στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν η ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας και κολύμβησης, όπως ο Στέφανος Δημητριάδης που συνεχίζει την προετοιμασία του προκειμένου να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο οποίος κολύμπησε εκτός συναγωνισμού με τον ολυμπιονίκη Γιάννη Δρυμωνάκο, αλλά και οι πρωταθλητές ποδηλασίας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης. «Είναι σημαντική η παρουσία τους όχι μόνο γιατί αναβαθμίζουν τον αγώνα και αυξάνουν την ταχύτητά του αλλά και γιατί αποτελούν τα είδωλα των ερασιτεχνών αθλητών, ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν τον αθλητισμό».

Το Spetsathlon εγκαινίασε τη θερινή σεζόν-3

Από τις 10-12 Μαΐου το νησί των Σπετσών «φόρεσε» τα… αθλητικά του, αφού διοργανώθηκε για 7η χρονιά το Spetsathlon.

Κάθε Μάιο κερδισμένο βγαίνει το νησί. «Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που έχει αγκαλιαστεί τόσο πολύ από τον τόπο που πραγματοποιείται», λέει με συγκίνηση η κ. Κουταρέλλη. «Το Spetsathlon πρέπει να αποτελέσει case study, είναι υπόδειγμα σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημοσίου τομέα. Μπορεί ο αγώνας να είναι πλήρως χρηματοδοτούμενος από εμάς, αλλά ο δήμος διευκολύνει στα πάντα, αναλαμβάνει την ασφάλεια, ενώ 360 νησιώτες “κατεβαίνουν” εθελοντές, συμβάλλοντας στην ατμόσφαιρα γιορτής». Να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα του αγώνα θα πάνε στο Charity4sports, τη μόνη ΜΚΟ που ασχολείται αποκλειστικά με τον αθλητισμό και υποστηρίζει τις προσπάθειες τεσσάρων νεαρών αθλητών στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή