Μπάσκετ: Προς Α2 ο Ολυμπιακός, δεν κατεβαίνει στα πλέι-οφ

Μπάσκετ: Προς Α2 ο Ολυμπιακός, δεν κατεβαίνει στα πλέι-οφ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακλόνητη τήρηση της απόφασης να μην προσέλθει να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο γύρο των πλει οφ (προημιτελική φάση) και να  υποβιβαστεί στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο ετήσιο συνέδριο των «ερυθρόλευκων» οργανωμένων οπαδών. Oι αδελφοί Αγγελόπουλοι, έχοντας λάβει την υποστήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού των φιλάθλων τους στον… ανένδοτο αγώνα με σύνθημα «μέχρι τέλους» για αλλαγές στην διαιτησία, πριν από 3 μήνες, προανήγγειλαν ότι δεν θα αλλάξουν στάση, αναλαμβάνοντας και την ιστορική ευθύνη του υποβιβασμού της ομάδας.

«Δεν είμαστε… κωλοτούμπες. Δεν πρόκειται να κατεβούμε να παίξουμε. Ο Ολυμπιακός δεν είμαστε εμείς, εσείς είστε, ο κόσμος του» ανέφερε στο συνέδριο των οργανωμένων ο ένας εκ των ιδιοκτητών και προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός και σε 48 ώρες θα υλοποιήσει την απόφαση να μην πάει η «ερυθρόλευκη» αποστολή στο ΟΑΚΑ και να τελειώσει η φετινή αγωνιστική περίοδος, τουλάχιστον πρόωρα, αν όχι άδοξα για τους παίκτες και τους προπονητές της, ύστερα και απο τον αποκλεισμό στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Τα πλει οφ θα συνεχιστούν κανονικά από την διοργανώτρια αρχή του ΕΣΑΚΕ για την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, καθώς αυτή είναι η απόφαση της νέας έκτακτης συνεδρίασης των μελών του που έγινε το πρωί, ενώ ουσιαστικά δόθηκε και ψήφος εμπιστοσύνης στον πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο από τις 13 ομάδες, πλήν του Ολυμπιακού που απέστειλε εξώδικο ζητώντας την παραίτηση του και της νομικής συμβούλου κ. Γονιδάκη.

Οι διοικούντες του Ολυμπιακού, θα περιμένουν την συνεδρίαση των ομάδων που απαρτίζουν την Αδριατική λίγκα, στις 24 του μηνός για να μάθουν αν θα γίνει δεκτό το αίτημα ένταξης του στο πρωτάθλημα των συλλόγων της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αν δεν γίνει δεκτό, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δημιουργήσει ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική μόνο για την Ευρωλίγκα, ενώ θα πρέπει να λάβει και την έγκριση των άλλων 10 μελών της ιδιωτικής διοργάνωσης για να μην υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής του, γιατί παράλληλα θα αγωνίζεται στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα και σύμφωνα με το καταστατικό, δεν έχει προβλεφθεί αυτή η ακραία περίπτωση…

Είναι άγνωστο, αν ο Ολυμπιακός, εφόσον παίξει μόνο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και μόνο για την συγκεκριμένη διοργάνωση, θα έχει ομάδα από νέους και ταλαντούχους παίκτες, αφού είναι ανέφικτο να δεχθούν οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες παίκτες που έχει στο ρόστερ του να δεχτούν να παίξουν…

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2 κατηγορία, θα επηρεάσει τα χορηγικά και τηλεοπτικά έσοδα και των 13 άλλων ομάδων του συνεταιρισμού. Το μονοετές συμβόλαιο του ΕΣΑΚΕ με την στοιχηματική εταιρία για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος της Βasket League, θα λήξει και θα υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στην ανέυρεση άλλου χορηγού, χωρίς να υπάρχει και η συμμετοχή του Ολυμπιακού. Στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων  που αποφάσισαν πρόσφατα οι 13 ομάδες για την επόμενη περίοδο, θα υπάρξει μείωση εσόδων λόγω της ίδιας αιτίας, αφού στο ισχύον συμβόλαιο των 11 ομάδων με την δημόσια τηλεόραση στην τρέχουσα περίοδο και στην επόμενη, υπάρχει όρος που υπαγορεύει να μεταδίδονται οι ισάριθμοι εντός έδρας αγώνες τους με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που έχουν συμφωνία με το ίδιο συνδρομητικό κανάλι. Είναι αυτονόητο ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Ολυμπιακού με το συνδρομητικό κανάλι θα πάψει να ισχύει για την υποβιβασμένη ομάδα και πιθανότατα θα υπάρχει και ρήτρα επιστροφής χρημάτων για την φετινή αποχώρηση και την απουσία από το επόμενο πρωτάθλημα της BasketLeague.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή