Στον βωμό της ψηφοθηρικής κραιπάλης

Στον βωμό της ψηφοθηρικής κραιπάλης

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ έγκαιρα και σε εντελώς ανύποπτο χρόνο η στήλη αυτή είχε προειδοποιήσει –και συνεχώς επαναλάμβανε, σε βαθμό μονομανίας– ότι ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του θα κάνουν όργια στην πορεία προς τις εκλογές. Δεν χρειαζόταν μυαλό Αϊνστάιν για να το καταλάβει κανείς ότι προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούσαν τα πράγματα.

Αρκούσε να παρατηρεί τη συμπεριφορά τους από τότε που βγήκαν στο (πολιτικό) προσκήνιο, όταν δηλαδή έγιναν μέγεθος στην αντιπολίτευση και κυβέρνηση στη συνέχεια, για να αντιληφθεί ότι αυτοί δεν βγήκαν από πολιτική μήτρα, δεν ενδιαφέρονται να ασκήσουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική, ούτε φυσικά νοιάζονται για τη χώρα, απλά θέλουν να έχουν την εξουσία και να την απολαμβάνουν επιβάλλοντας δικούς τους κανόνες για να γίνουν καθεστώς.

Ολα αυτά έχουν αποδειχθεί περίτρανα και δεν είναι θεωρητικές εκτιμήσεις. Αποδείχθηκαν από τα ψέματα και τις αυταπάτες που έχουν πει και συνεχίζουν να λένε ο Αλ. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του –κουβαλώντας βεβαίως μαζί τους ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κανείς δεν βγάζει κιχ–, από την ενσυνείδητα διχαστική ρητορική τους (μέχρι και τον Βελουχιώτη, ως επίκαιρο, επιστράτευσε ο αθεόφοβος τις προάλλες), από τις γελοίες εκδηλώσεις τύπου Ποτέμκιν (όπως στο μετρό Θεσσαλονίκης με τον φοβερό Σπίρτζη σκηνοθέτη), από την αναίσχυντη χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης για να λασπώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, από τη σαφή βούληση απόκτησης ή μετατροπής μίντια σε δικά τους όργανα προπαγάνδας, ανάλογα της σημερινής ΕΡΤ, από τη στρέβλωση κάθε άτυπου κανόνα δεοντολογίας στην πολιτική ζωή, από την υπονόμευση των θεσμών, από την επιχείρηση εκμαυλισμού των πολιτών που άρχισε προ του 2015 και κορυφώνεται τώρα και θα φτάσει στο απόγειό της στις εθνικές εκλογές.

Είναι φανερό στους πάντες, ακόμη και στους ξένους που έδειχναν ανοχή ή και υμνούσαν τον Αλ. Τσίπρα γιατί τους εξυπηρετούσε, ότι ο εκμαυλισμός των πολιτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη χώρα να βαδίζει πάλι αμέριμνη προς τον βωμό της πελατειακής πολιτικής και της ψηφοθηρικής κραιπάλης. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που ακούγεται συχνά από δημοσιογράφους και σχολιαστές, ότι οι Συριζαίοι κάνουν τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενοι, αν και κάποτε τα αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας. Οχι, κάνουν πολύ χειρότερα, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Γιατί είναι απολύτως κυνικοί, εντελώς κενοί συναισθηματικά, χωρίς αίσθηση ντροπής και γεμάτοι πεποίθηση ότι απευθύνονται σε έναν πληθυσμό με κάποιο ή κάποια από τα εξής χαρακτηριστικά:

• Εχει άγνοια, μηδενική συλλογική μνήμη και είναι αδιάφορος.

• Διαθέτει ανεπτυγμένο ένστικτο επαιτείας.

• Η καθημερινή συμπεριφορά του είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Αλ. Τσίπρα και των επιτελών του, οπότε δεν προσβάλλεται (ακόμη και όταν μαθαίνει ότι ο πρωθυπουργός του κάνει κρυφά διακοπές σε θαλαμηγούς, ενώ λοιδορούσε για τον ίδιο λόγο άλλους).

• Δεν ασχολείται με θέματα αξιοκρατίας ή αριστείας, αντίθετα ικανοποιείται από πολιτικές ισοπέδωσης προς τα κάτω.

• Παρασύρεται εύκολα από δοξασίες και φθόνο.

Ετσι «διαβάζουν» μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού οι Τσιπραίοι και ανάλογα του συμπεριφέρονται. Σε αυτή τη συμπεριφορά εντάσσεται και ο εκμαυλισμός που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο οποίος εκδηλώνεται στη βάση σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται από καιρό με την τακτική των υπερπλεονασμάτων. Ταυτόχρονα, ή στη συνέχεια, με ανακουφιστικές «ρυθμίσεις», μειώσεις προστίμων, απαλοιφή υποχρεώσεων, εξαιρέσεις, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, ενθαρρύνσεις και συγχωροχάρτια στους ποικίλους «δεν πληρώνω», ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων, προσλήψεις, τοποθετήσεις, ελληνοποιήσεις, υποσχέσεις, εξαγγελίες, στοχευμένες αυξήσεις και αναβαθμίσεις. Τα πάντα, όλα, σέρνοντας μαζί και την αντιπολίτευση, που φοβάται μην «μαυριστεί» αν πει όχι.

Πολύ έγκαιρα και σε ανύποπτο χρόνο, η στήλη είχε επίσης επισημάνει ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ναρκοθετήσει ενσυνείδητα το τοπίο για την επόμενη κυβέρνηση. Το κάνει σχεδόν σαδιστικά, με τη βοήθεια των υπουργών του, και ειδικά των Ευκλ. Τσακαλώτου, Γ. Χουλιαράκη, Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη. Θα είναι συνυπεύθυνοι αν η χώρα βρεθεί πάλι στο χείλος της αβύσσου, ενδεχόμενο πολύ πιθανό. Συμμετείχαν στον σχεδιασμό, συμφωνούν και στην υλοποίηση και ας διαρρέουν ότι διαφωνούν ή προβληματίζονται. Αν διαφωνούσαν, θα παραιτούνταν, όπως έκανε κάποτε ο Κ. Σημίτης… Είναι όμως αντάξιοι του Αλ. Τσίπρα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή