Ευρωλίγκα: Στην κορυφή της Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ευρωλίγκα: Στην κορυφή της Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 8ο διαδοχικό φάιναλ φορ και 16ο τα τελευταία 17 χρόνια και στον 13ο τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 8η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 91-83 της Αναντολού Εφές.

Τρία χρόνια μετά το τελευταίο «ευρωπαϊκό» της στο Βερολίνο το 2016, η «ρωσική αρκούδα» ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, στη Βιτόρια. Η σθεναρή αντίσταση της πρωτάρας σε τελικό Αναντουλού Εφές δεν θα απέτρεπε το 2ο τρόπαιο Euroleague στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτος προπονητής (μετρά και 5 με τον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς) που το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που το πετυχαίνει.

Στο τρίτο φάιναλ φορ της ιστορίας της (2000 Euroleague, 2001 Suproleague) η Αναντολού Εφές, όπως και ο προπονητής της και στα τρία, Εργκίν Αταμάν, μένουν ευχαριστημένοι με την πρώτη συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς και με το γεγονός πως στον ημιτελικό απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 και συμπολίτισσα Φενερμπαχτσέ του πολυνίκη προπονητή με 9 τίτλους, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ουίλ Κλάιμπερν και Κόρι Χίγκινς, με 20 πόντους ο καθένας, ήταν οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που όσες φορές κι αν επέστρεψε η Εφές είχε τις λύσεις.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία ενός τελικού σε φάιναλ φορ της Euroleague είναι από το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 ο Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) με 29 πόντους και άφησε στη 2η θέση τον Νικολό Μέλι με 28.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 55-68, 83-91

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή