Τα εργασιακά καθυστερούν τη διάσπαση της ΔΕΠΑ

Τα εργασιακά καθυστερούν τη διάσπαση της ΔΕΠΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικευμένη αναστάτωση επικρατεί στη ΔΕΠΑ αλλά και στα επιτελεία του υπουργείου Ενέργειας, των ΕΛΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την έγκριση του σχεδίου διάσπασής της. Η Γ.Σ. με βάση τον νόμο θα πρέπει να συγκληθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφως, με επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ  Δημήτρη Τζώρτζη, ζητεί αναλυτική τεκμηρίωση τόσο για το ύψος των αποθεματικών που θα μεταφερθούν στη ΔΕΠΑ Υποδομών και το πώς αυτά θα επηρεάσουν τη χρηματοδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας όσο και για τα εργασιακά θέματα που εξακολουθούν να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ολοκλήρωση του σχεδίου διχοτόμησης και ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Το μείζον θέμα που έχει φέρει σε ρήξη τη διοίκηση της ΔΕΠΑ με τους υπαλλήλους της εταιρείας αφορά το μέλλον των περίπου 200 εργολαβικών εργαζομένων. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει δεσμευθεί για τη μονιμοποίησή τους με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Το σχέδιο Σταθάκη προέβλεπε την πρόσληψή τους από τις θυγατρικές της ΔΕΠΑ (ΔΕΔΑ, ΕΔΑ και Αέριο Αττικής) πριν από τη διάσπασή της υφιστάμενης ΔΕΠΑ, ώστε μετά την απορρόφηση των θυγατρικών από τις δύο νέες εταιρείες που θα προκύψουν (ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών), να ενταχθούν στο δυναμικό τους ως μόνιμοι.

Το σχέδιο ωστόσο δεν έχει προχωρήσει καθώς τόσο οι διοικήσεις των θυγατρικών όσο και η διοίκηση της ΔΕΠΑ θεωρούν ότι η διαδικασία αυτή γεννά ευθύνες γι’ αυτούς που θα κληθούν να την υλοποιήσουν και για αυτό τον λόγο την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε από τους δύο μετόχους, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ, να καλύψουν με γενική συνέλευση τις όποιες αποφάσεις της διοίκησης της ΔΕΠΑ, κάτι ωστόσο που αμφότεροι οι μέτοχοι αρνήθηκαν. Το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και έχει δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό του ομίλου ΔΕΠΑ, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει διαμηνύσει σε διάφορους κύκλους ακόμη και την πρόθεσή του να παραιτηθεί, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν συγκρούστηκε με τον Χρ. Σπίρτζη ως γ.γ. του υπουργείου Υποδομών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή