Κ. Μπακογιάννης: «Συνυπογράφουμε σύμφωνο τιμής»

Κ. Μπακογιάννης: «Συνυπογράφουμε σύμφωνο τιμής»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξεκάθαρη εντολή», προκειμένου να υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία ώστε «να πάρουμε αποφάσεις και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς σκιές και συναλλαγές», ζήτησε από τους Αθηναίους χθες στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη κόσμο πλατεία Κολοκοτρώνη, ο Κώστας Μπακογιάννης. «Δεν υπάρχουν μάγοι με μαγικά ραβδιά. Η Αθήνα για να αλλάξει θέλει σχέδιο, κόπο, χρόνο, λάντζα και στοχοπροσήλωση. Θα χρειαστεί να σπάσουμε αυγά. Να τα βάλουμε με μεγάλα και μικρά συμφέροντα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Αθήνα «Πόλη-Ιδέα, αξεπέραστη διαχρονικά». «Το “πρέπει να” τελείωσε, ήρθε η ώρα του “πάμε να”», είπε, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για την αλλαγή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του που αφορούν την ασφάλεια, την πρόσβαση όλων –και ειδικά των ΑμεΑ– στις δομές, αλλά και την ανάγκη «οι 129 γειτονιές της Αθήνας να είναι φροντισμένες, φωτισμένες και ζωντανές».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε πως είναι ζητούμενο να «ανοίξει» η πόλη προς τους νέους, αλλά και να καταστεί «πόλος καινοτομίας». «Για να αλλάξει η Αθήνα όμως, θα πρέπει να αλλάξει ο δήμος και αν χρειαστεί να επανιδρυθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, παράλληλα, στην αντίληψη που έχει για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί ένας δήμαρχος. «Ο δήμαρχος δεν είναι τροχονόμος αρμοδιοτήτων. Είναι υπεύθυνος για όλα σε αυτή την πόλη», είπε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία, αφού προέτρεψε τους Αθηναίους να «πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν», αναφέρθηκε ειδικά στους νέους που είναι σήμερα 17 ετών και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επικείμενες εκλογές. «Είναι παιδιά της νέας χιλιετίας. Εχουν γεννηθεί μετά το 2000 και έχουν βιώσει την οικονομική κρίση μέσα στα σπίτια τους. Αναρωτιούνται αν αλλάζει κάτι. Ε, λοιπόν, τους λέω ότι ναι, αλλάζει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, στην «ομάδα» του, τονίζοντας για ακόμη μία φορά τον υπερκομματικό αλλά και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της σύνθεσης. «Εξι στους δέκα υποψηφίους δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε εκλογές. Είναι άνθρωποι με διαφορετικά βιώματα, καταγωγές και εμπειρίες, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι υπερκομματικό. Αυτή είναι και η δύναμή μας». «Ξέρω πόσο έχετε βαρεθεί από αοριστολογίες και πολιτικαντισμούς. Εμείς όμως δεν είμαστε αυτό, είμαστε το άλλο. Αυτό που σας έχει λείψει», πρόσθεσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμά του επισημαίνοντας ότι «δεν είπαμε απλά τι θέλουμε. Είπαμε πόσο θα κοστίσει, πώς θα γίνει, πότε θα γίνει και πότε θα το δείτε μπροστά τα μάτια σας. Συνυπογράφουμε μαζί σας ένα συμβόλαιο-σύμφωνο τιμής που μας δεσμεύει».

Για το κλείσιμο της ομιλίας του, όπως και στην έναρξη, ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να απευθύνει μια ερώτηση στο πλήθος των συγκεντρωμένων, αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. «Θέλουμε να φέρουμε την Αθήνα ψηλά. Είστε μέσα;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή