Τινάζει τα ταμεία η Μπάρτσα

Τινάζει τα ταμεία η Μπάρτσα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεισμωμένη από μία ακόμη απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού για τέταρτη χρονιά στη σειρά έμεινε εκτός τελικού, η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να δαπανήσει έως και 340 εκατ. ευρώ αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με υπολογισμούς στην Ισπανία. Πριν τελειώσει ακόμη η σεζόν έχει κλείσει τους Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ από τον Αγιαξ, και έχει βάλει πλώρη για ευρεία ανανέωση του ρόστερ της.

Τον Φρένκι ντε Γιονγκ των 75 εκατομμυρίων ακολουθεί από χθες και ο συμπαίκτης του στον Αγιαξ, Ματάις ντε Λιχτ στη διαδρομή Αμστερνταμ – Βαρκελώνη έναντι 70 εκατομμυρίων κατά το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, ενώ δεδηλωμένος στόχος των «μπλαουγκράνα» είναι και ο Γάλλος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Αντουάν Γκριεσμάν, του οποίου η τιμή (η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του) από την 1η Ιουλίου πέφτει στα 120 εκατ. ευρώ.

Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και μερικές ακόμη κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ στα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως π.χ. με την απόκτηση ενός τερματοφύλακα δεδομένης της πρόθεσης του Γιάσπερ Σίλεσεν να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Αυτός που παραμένει ακλόνητος είναι ο Λέο Μέσι, που σε μια ακόμη απίστευτη σεζόν που διάγει έφτασε τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, και ενώ εκκρεμεί ακόμη ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας. Στο ισπανικό πρωτάθλημα ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ για έκτη φορά στην καριέρα του με 36 τέρματα.

Την ίδια ώρα η Ρεάλ προσπαθεί να συνέλθει από μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών και είναι και εκείνη έτοιμη να… σπάσει τον κουμπαρά της για ακριβές μεταγραφές, υπό τον αυστηρό σχεδιασμό του Ζινεντίν Ζιντάν. Ηδη ακούγεται ότι εκτός από τον Εντέν Αζάρ της Τσέλσι έχει προσεγγίσει και τον Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, που προχθές άφησε σαφείς υπόνοιες ότι το μέλλον του μπορεί να βρίσκεται μακριά από το Παρίσι. Η Παρί πάντως ανακοίνωσε χθες μετ’ επιτάσεως ότι ο Γάλλος επιθετικός δεν πάει πουθενά αυτό το καλοκαίρι. Χθες επίσης η Ρεάλ επέκτεινε κατά ένα χρόνο το συμβόλαιο του Γερμανού μέσου Τόνι Κρος, ώς το τέλος της σεζόν 2022-2023, ενώ κεντρικό στόχο του κ. Ζιντάν αποτελεί ο συμπατριώτης Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέλος, ενώ στην Ιταλία η Γιουβέντους φέρεται κατά τον ιταλικό Τύπο να έχει δίλημμα μεταξύ Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (της Τότεναμ) και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (της Μπολόνια) για την τεχνική της ηγεσία μετά την αποχώρηση του Μάξι Αλέγκρι, η Ιντερ συμφώνησε με τον Αντόνιο Κόντε που τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο. Οι «νερατζούρι» φέρονται από τα ιταλικά ρεπορτάζ έτοιμοι να προσφέρουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιβάν Πέρισιτς συν 20 με 30 εκατ. ευρώ για να φέρουν στο «Μεάτσα» τον Ρομέλου Λουκάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή