Η αγωνία της πρώτης (εκλογικής) φοράς

Η αγωνία της πρώτης (εκλογικής) φοράς

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατα απέκτησα το δικαίωμα του εκλέγειν. Συνεπώς, στις επικείμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχω την υποχρέωση να επιλέξω τους πιο άξιους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και τους πιο ικανούς για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών προβλημάτων. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, ασχολήθηκα επισταμένως με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Μετ’ απορίας όμως και λύπης, γρήγορα συνειδητοποίησα πως οι πολιτικές δυνάμεις, ενώ θα έπρεπε να παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την Ευρώπη, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στην ελληνική πολιτική σκηνή, σαν να επρόκειτο για εθνικές εκλογές. Τόσο ο κύριος Τσίπρας όσο και ο κύριος Μητσοτάκης υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις, ασφάλεια στις πόλεις, επιδόματα και θέσεις εργασίας ξεχνώντας να θίξουν τα ουσιαστικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πέραν τούτου, στις ευρωεκλογές αρμόζει να προβάλλονται κυρίως οι υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο. Αντ’ αυτού οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα.

Αλλά και οι ίδιοι οι αρχηγοί, καθημερινά αλληλοκατηγορούνται, παρερμηνεύουν αμφότεροι τα λόγια του αντιπάλου τους, προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και χρησιμοποιούν στις κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις τους προσβολές και ύβρεις.

Μάλιστα, στις κοκορομαχίες τους δεν διστάζουν να εμπλέξουν τις οικογένειες και τις προσωπικές τους στιγμές. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι νέοι οφείλουν να δράσουν δυναμικά για να μεταβάλουν την υφιστάμενη κατάσταση και να γίνουν αρωγοί στη διαμόρφωση της Ευρώπη των ευκαιριών, της ευημερίας και της προόδου. Ας τους αφουγκραστούν και οι αρμόδιοι…

Ιωαννης Καραμητσανης, Μαθητής Γ΄ Λυκείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή