Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)

Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα πραγματοποίησε στο περιστύλιο της Βουλής ομάδα περίπου 15 ατόμων .

Το περιστατικό συνέβη στις 2.15 το μεσημέρι όταν οι άγνωστοι ανέβηκε τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάφερε να φθάσει έως το περιστύλιο του Κοινοβουλίου όπου πέταξε μπογιές και δύο καπνογόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

ΕΔΕ και μία σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη στελέχους του Ρουβίκωνα.

Ο άνδρας αρχικά προσήχθη από την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο της επίθεσης. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό.

Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)-1
Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)-2

Οι δράστες κατάφεραν στη συνέχεια να διαφύγουν προς την πλατεία Συντάγματος.

Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)-3

Ν. Βούτσης  Αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες ενέργειες

Αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης όλες εκείνες τις ενέργειες – όπως η σημερινή – οι οποίες έχουν ως στόχο το Κοινοβούλιο.

«Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. βούτσης, και συνέχισε:

«Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοπδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού σημείωσε πως υπήρξε «εμπλοκή» των έως τώρα άγνωστων που πραγματοποίησαν την επιθετική προς το Κοινοβούλιο ενέργεια, με την ενισχυμένη την τελευτία περίοδο φρουρά της Βουλής, έκανε λόγο για μία σύλληψη. Σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα προβεί σε αναφορές σχετικές με επιχειρησιακά ζητήματα, περιορίστηκε να κάνει λόγο για χρήση δύο καπνογόνων, κόκκινες μπογιές και εισβολή στο χώρο περίπου 30 ατόμων.

«Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα  ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)-4
Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα – Μία σύλληψη (βίντεο)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή