Προεκλογικά

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων προέταξε ως προτεραιότητα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Είναι τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα. Εχουμε χάσει το μεγάλο στοίχημα της καθημερινότητας. Η καθημερινότητα, όμως, είναι η μητέρα όλων των μαχών», τόνισε.

Ιστοσελίδα αποκλειστικά για τους 17χρονους που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος στην εκλογική διαδικασία δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν https://www.protifora.gr/ και να χρησιμοποιήσουν τα hashtag #apota17 και #protifora. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι ψηφοφόροι, ετών 17, ανέρχονται σε 106.760.

Δωρεάν θα έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό πατίνι για να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία Lime θα προσφέρει δωρεάν διαδρομές με ηλεκτρικό πατίνι, ώστε να ενθαρρύνει πάνω από 350 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ψηφίσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου. Σε συνεργασία με τον οργανισμό «thistimeimvoting.eu», δωρεάν διαδρομές και κράνη θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες τη μέρα των εκλογών. Οσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να «κατεβάσουν» την εφαρμογή της Lime για να λάβουν τον δωρεάν κωδικό VOTEWITHLIME μέσα από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας το πρωί των εκλογών, πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Με αξιώσεις διεκδικεί τον Δήμο Καρύστου ο δικηγόρος Ζάχος Χατζηνικολής. Ο περιφερειακός σύμβουλος με την ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να στραφεί στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δήμαρχος.

Για πρώτη φορά μια ελληνική πλατφόρμα αποκαλύπτει σε πραγματικό χρόνο όλες τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τις εκλογές στο Twitter. Την πλατφόρμα ανέπτυξε και θα εφαρμόσει στις ευρωεκλογές, η ομάδα του MediaWatch (Civic Information Office). Από τις 20 έως τις 27 Μαΐου, η πλατφόρμα θα παρακολουθεί τη χρήση του hashtag #Ευρωεκλογές 2019 και των συναφών, καθώς και τους λογαριασμούς όλων των πολιτικών, προκειμένου να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τον όγκο, τη συχνότητα των αναφορών καθώς και τα προφίλ και τον συσχετισμό των χρηστών. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε όλους στη διεύθυνση https://elections.mediawatch.io, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους διάχυσης της πληροφορίας και της είδησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντας τα δίκτυα που δημιουργούν ή προωθούν fake news, προπαγάνδα κ.λπ., τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λόγω του πλήθους των δημοσκοπήσεων ενόψει εκλογών, ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) εξέδωσε οδηγό ορθής ανάγνωσής τους. Στον οδηγό περιλαμβάνονται οι βασικοί ορισμοί αλλά και συγκεκριμένοι παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την ορθή ανάγνωση των δημοσκοπήσεων, όπως για παράδειγμα η ταυτότητα της έρευνας, το δείγμα, οι «αναποφάσιστοι» κ.ά.

Σήμερα, στις 19.30 (Ρηγίλλης 18) πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Βουλγαράκης.

Την κεντρική προεκλογική της ομιλία πραγματοποιεί σήμερα, στις 20.30 στην πλατεία Μακεδονίας, στον Γέρακα, η υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η Πόλη μας», Ειρήνη Κουνενάκη.

«Γαλάζιο χρώμα» είχε η προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Τον πρώην αντιδήμαρχο και αναπληρωτή γραμματέα προγράμματος της Ν.Δ., προλόγισαν ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, και ο πρύτανης του ΠΑΠΕΙ Μιχάλης Σφακιανάκης. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Σοφία Βούλτεψη, η Aννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ντόρα Πάλλη, ο Βασίλης Σπανάκης και ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Πληροφορίες για τους εκλογείς, τους υποψηφίους, αλλά και τους δικαστικούς αντιπροσώπους παρέχει ο Δήμος Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τα εκλογικά τους τμήματα στο τηλέφωνο 210-52.77.011 (6γραμμές), ενώ οι εκλογείς, πέραν της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν στο τηλέφωνο 210-52.77.001, στην κεντρική είσοδο της Γενικής Γραμματείας του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα www.cityofathens.gr μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ». Επίσης, στην ίδια σελίδα μπορούν να ενημερώνονται για τα ωράρια λειτουργίας υπηρεσιών του δήμου που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή