Μητσοτάκης: Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή τη φορά η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος. Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια οι πολίτες θα απαντήσουν σε όσα έζησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο φόβο, στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο Περιστερίου.

«Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη, αλλά εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ θυμίζοντας ότι ως αρχηγός της, έφερε τα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, δίπλα στο  «ποτάμι». Σε αυτή τη περιοχή τόνισε, που είναι χωνευτήρι του έθνους, αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

«Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής».

Μητσοτάκης: Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ-1

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων. Ο κ. Τσίπρας εδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά. Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε.

Περιγράφοντας το πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής και ότι στοχεύει στην ανάπτυξη και τις νέες δουλειές: «Αυτοί που είναι άριστοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο πρότυπο σχολείο στο Περιστέρι, είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών. Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες, τόνισε και επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο», είπε.

Μητσοτάκης: Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ-2

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό βεβήλωσης της Βουλής: «Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».

Μιλώντας για την καταβολή της «13ης σύνταξης», ο κ. Μητσοτάκης είπε: Οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ΑΤΜ το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψέματα» και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου.

«Η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι απευθύνεται σε όλους και ενώνει όλους τους Έλληνες και αγκαλιάζει ακόμη και όσους δεν την ψηφίζουν. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Ζήτησε καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είπε κλείνοντας πως το Περιστέρι έδειξε το δρόμο.

Για την οικονομία αναφέρθηκε σε 4 δέσμες μέτρων.

1ον διατήρηση του αφορολόγητου λέγοντας πως οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι η 13η σύνταξη «ήταν ένα ακόμα παραμύθι».

2ον μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ,

3ον μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και του ΦΠΑ. «Μεταφέρω την αγωνία του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία που μου λένε ‘δεν θέλω άλλο το κράτος συνέταιρο'», πρόσθεσε ενώ

4ον είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%.

Για όλα αυτά έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα και τόνισε πως η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές ενωμένη και ανανεωμένη.

«Σε λίγο τα ψέματα τελειώνουν. Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στην ανυπαρξία του κράτους, στους φόρους, στο φόβο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά τραγωδίες όπως αυτές που έζησε στη Μάνδρα και το Μάτι. Για αυτή την ανικανότητα και γι' αυτό τον κυνισμό αρκεί για να στείλετε στο σπίτι της την κα Δούρου», είπε και όταν άκουσε το κοινό να προχωρά σε αποδοκιμασίες είπε πως «δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Οι αποδοκιμασίες στην κάλπη».

Απευθυνόμενος στον Γιώργο Πατούλη του είπε ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης και τους περιμένει πολλή δουλειά.

«Και εσάς κύριε Μπακογιάννη σας περιμένει πολλή δουλειά», είπε απευθυνόμενος και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.

«Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτή τη νέα σελίδα για την πατρίδα μας πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν.

«Μαγκιά δεν είναι ούτε η βία των άκρων, ούτε ο ψεύτικος αντικομφορμισμός που μας κρατά στο βάλτο. Και εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού τους λέμε ότι ο αληθινός πατριώτης δεν φωνάζει ανέξοδα συνθήματα. Η ΝΔ απέδειξε τον υπεύθυνο πατριωτισμό της στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας», ανέφερε.

«Ολοι δίπλα μας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απευθύνθηκε μόνο στους ψηφοφόρους που στο παρελθόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι αλλά και σε εκείνους που είχαν εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα πια», τόνισε «γιατί η αναγέννηση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων». Και συνέχισε: «Σας θέλουμε λοιπόν όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων», υπογράμμισε.

«Σας καλώ σε εγρήγορση μέχρι την Κυριακή. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Το Περιστέρι έδειξε το δρόμο. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη ΝΔ. Η νίκη μας δεν θα είναι νίκη της ΝΔ αλλά όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή