Koυίζ: Πόσους ξέρετε από τους 21;

Koυίζ: Πόσους ξέρετε από τους 21;

Κύριε διευθυντά

Εάν γίνει μια δημοσκόπηση, θα φανεί ότι ένας πολύ μικρός αριθμός πολιτών γνωρίζει τα ονόματα των 21 ευρωβουλευτών μας. Ενας ακόμη μικρότερος αριθμός πολιτών θα γνωρίζει τι κάνει ο κάθε ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Σίγουρα ο κάθε ευρωβουλευτής,  που σε μια θητεία πέντε ετών δεν προσπάθησε, μη θεωρώντας το απαραίτητο και υποχρέωσή του, θεσμική και ηθική, να απευθυνθεί στον πολίτη, ούτε διά ζώσης ούτε γραπτώς! Δεν έδωσε καμιά σημασία να ενημερώσει τον Ελληνα πολίτη, που του έκανε την τιμή να τον ψηφίσει, με τι ασχολείται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο: σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ανήκει, ποιες είναι οι δραστηριότητές του σε κάθε επιτροπή, ποιες είναι οι προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις του ή η αποτελεσματικότητά τους.  Πώς αυτές οι παρεμβάσεις προωθούν τα εθνικά συμφέροντα,  πώς βοηθούν σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, π.χ. τα ζητήματα της μετανάστευσης και της οικονομικής λαίλαπας. Και πώς η παρουσία τους και οι παρεμβάσεις τους προωθούν το ενωσιακό εγχείρημα.

Η εντύπωση που μένει τελικά είναι ότι 21 πολιτικά στελέχη, που αμείβονται πλουσιοπάροχα,  δεν ενδιαφέρονται να πουν με λεπτομέρεια στους ψηφοφόρους τους, που δέκα χρόνια τώρα ταλανίζονται με αβάσταχτα οικονομικά βάρη, τι έκαναν στη μέχρι τώρα 5ετή θητεία τους για την ανακούφιση των συμπολιτών – ψηφοφόρων τους και τι θέλουν να κάνουν στην επόμενη θητεία που επιδιώκουν, γενικότερα για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας.

Γιατί λοιπόν οι πολίτες να τους τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους;

Λευτερης Σπιθας, Αγία Παρασκευή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή