Πρ. Παυλόπουλος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει έναν καθοριστικής σημασίας κοινωνικό ρόλο

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει έναν καθοριστικής σημασίας κοινωνικό ρόλο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Ο Άγιος Πορφύριος» έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με «αισθήματα μεγάλης τιμής αλλά και βαθιάς συγκίνησης» όπως είπε ο ίδιος.

«Τα αισθήματά μου αυτά δικαιολογεί, απολύτως, το γεγονός ότι, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ενότητα του Λαού μας και του Έθνους μας ενώπιον των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, συναντώνται εδώ, σε μιάν άκρως συμβολική και αναλόγως εμβληματική πρωτοβουλία αρραγούς ενότητας, από την μια πλευρά ο Ποιμενάρχης της Ορθοδοξίας απανταχού της Γης, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος.  Και, από την άλλη πλευρά, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Ο Άγιος Πορφύριος» αποτελεί μια σύγχρονη και πολύ πρωτότυπη δομή διαβίωσης, υποστήριξης και φιλοξενίας για τους ηλικιωμένους και τους έχοντες ανάγκη. Μια δομή, η οποία έρχεται να συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σήμερα σε δομές φροντίδας κυρίως για ηλικιωμένους.  Οφείλω δε να επαναλάβω πως και αυτή η προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος επιβάλλει, σε κάθε Έλληνα και ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, το χρέος ν’ αναγνωρίζει ότι, στην σημερινή επώδυνη συγκυρία, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει έναν καθοριστικής σημασίας κοινωνικό ρόλο.  Και τούτο διότι μέσα στην συγκυρία της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, που έχει πλήξει την κοινωνία μας, έχει αναλάβει πλειάδα ουσιαστικών -και μακράν της περιττής δημοσιότητας- πρωτοβουλιών, για την στήριξη του χειμαζόμενου κοινωνικού συνόλου, ιδίως δε των οικονομικώς ασθενεστέρων».

«Με τον τρόπο αυτόν», συνέχισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος καλύπτει πολλά και σημαντικά κενά ως προς την επαρκή λειτουργία του Κοινωνικού Κράτους, στα οποία η Πολιτεία, μόνη, δεν θα ήταν σε θέση ν’ αντεπεξέλθει». 

«Υπό τα δεδομένα αυτά σπεύδει, εγκαίρως και αποτελεσματικώς, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού και, συνακόλουθα, της αποφυγής της ρήξης του, η οποία θα είχε επιπλέον ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία προς την πλήρη έξοδο του Τόπου μας από την πολυετή και επώδυνη κοινωνική και οικονομική κρίση.  Μέσ’ από αυτήν την πορεία, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος εκπληρώνει την αποστολή της, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση του «Αγαπάτε Αλλήλους», ακόμη δε περισσότερο σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση του «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν», η οποία προσεγγίζει την τελειότητα της Οικειώσεως» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του και συμπλήρωσε:

«Με τις σκέψεις αυτές σας συγχαίρω, εκ μέσης καρδίας, Μακαριώτατε για το όλο έργο σας. Και, Εσάς, Παναγιώτατε, Σας ευχαριστώ θερμώς διότι, για μιαν ακόμη φορά, εκδηλώνετε την αμέριστη συμπαράστασή Σας και την συμπαράσταση της Ορθοδοξίας στην Πατρίδα μας, στον Λαό μας και στο Έθνος μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή