Πολλοί ευθύνονται για την επίθεση

Πολλοί ευθύνονται για την επίθεση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Βουλής, το αρμόδιο υπουργείο, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο φρούραρχος του Κοινοβουλίου δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτό που βεβαίως έγινε. Να προβλέψουν δηλαδή ότι στο πλαίσιο του «αντάρτικου πόλεων», στο οποίο έχουν αποδυθεί οι «κουφοντινίστας», κάποια στιγμή στόχος τους θα γινόταν και η Βουλή. Για λόγους ιδεολογικούς, για λόγους συμβολικούς, για δικούς τους επιχειρησιακούς λόγους. Αλλωστε οι πρόβες είχαν γίνει.

Τη μία φορά τα συγκεκριμένα καλόπαιδα το είχαν επιχειρήσει ως «αγανακτισμένοι» σε συνεργασία με τους χρυσαυγίτες και τους σημερινούς κυβερνητικούς το 2011, τότε που ο κ. Δημ. Κουτσούμπας είχε επισημάνει για τους τελευταίους ότι δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν ποιους είχαν δίπλα τους. Τη δεύτερη φορά ήταν όταν σε μια ανάλογη απόπειρα η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να επιπλήξει μπροστά στις κάμερες τον επικεφαλής αξιωματικό των αστυνομικών γιατί τόλμησε να αποκρούσει την εισβολή διαδηλωτών στη Βουλή. Την τρίτη φορά, ο Ν. Βούτσης –που ειδικά αυτός θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός– απαίτησε να αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που έκαναν επίθεση στο Κοινοβούλιο, ως «Ρουβίκωνες» τότε, ως «κουφοντινίστας» σήμερα.

Το χειρότερο είναι ότι οι προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν σαφείς. Επιπλέον, οι «κουφοντινίστας» είχαν επιτεθεί κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν απειλήσει ότι θα τα κάνουν «γης Μαδιάμ» για χάρη του ινδάλματός τους, το «αντάρτικο πόλης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να εξευτελίσουν το κράτος και να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να τους αγγίζει. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μη λάβουν υπόψη τους όλα αυτά τα δεδομένα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος και ο φρούραρχος της Βουλής; Και πάνω απ’ όλους το Μέγαρο Μαξίμου που τα πάντα κατευθύνει;

Η απάντηση είναι απλή. Οι «κουφοντινίστας» γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλοι αυτοί είναι από παντελώς ανίκανοι ώς εντελώς ιδεοληπτικοί και ταυτόχρονα διακατέχονται από θερμά αισθήματα για τον χώρο των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, αναρχοαυτόνομων, μπαχαλάκηδων, «Ρουβικώνων», τον οποίο θεωρούν όμορο. Αλλωστε η θαλπωρή που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει η κυβέρνηση, είτε ως Συρανέλ είτε ως ΣΥΡΙΖΑ «συν» οι υπόλοιποι, επιβεβαιώνει την εκτίμησή τους. Πώς αλλιώς απέκτησαν την ευχέρεια να ενεργούν με τόση ασυδοσία, χωρίς να συλλαμβάνονται ή το πολύ πολύ να προσάγονται και μετά να αφήνονται ελεύθεροι; Και γιατί οι συριζαίοι δεν βρήκαν ένα λόγο καταδίκης της άθλιας επίθεσης των «κουφοντινίστας» στο κιόσκι του Μπακογιάννη;

Για να ολοκληρωθεί όμως όλη η μαύρη αλήθεια, είναι φανερό ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει τα μαύρα της τα χάλια. Τα στελέχη της αποδεικνύονται το ένα χειρότερο από το άλλο, ακολουθούν με δουλοπρέπεια τις υποδείξεις των πολιτικών, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, οι κατώτεροι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε εκπαίδευση ούτε πειθαρχία. Είναι ακριβώς ό,τι και ο μηχανισμός του κράτους στο σύνολό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή