Φλόριντα: Εκτελείται σήμερα ένας από τους διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της πολιτείας

Φλόριντα: Εκτελείται σήμερα ένας από τους διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της πολιτείας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοσέλιδο στα τοπικά μέσα της Φλόριντα των ΗΠΑ είναι σήμερα η εκτέλεση του θανατοποινίτη Robert Long, ενός από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της πολιτείας.

Ο Long  καταδικάστηκε σε θάνατο για τις δολοφονίες 8 γυναικών το 1984 και  θα εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση στις 18.00 το απόγευμα τοπική ώρα, στην φυλακή του Raiford. 

Ο κατά συρροή δολοφόνος ξεκίνησε τα εγκλήματά του το 1980, βιάζοντας δεκάδες γυναίκες μέσα στα σπίτια τους στην Καλιφόρνια και στη Φλόριντα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Long  συνελήφθη το 1984 για την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση της Lisa McVey, 17 ετών. Το κορίτσι έκανε τότε ωτοστόπ για να γυρίσει στο σπίτι από την δουλειά της.  

Μετά την σύλληψη του ομολόγησε ένοχος για την απαγωγή, βιασμό και δολοφονίες 8 γυναικών και καταδικάστηκε σε θάνατο.

«Σταματούσα το αυτοκίνητο, αυτές έμπαιναν μέσα, οδηγούσα για λίγο, σταματούσα, τις έβγαζα έξω από το αυτοκίνητο με την απειλή όπλου ή μαχαιριού και αυτό ήταν όλο» είχε δηλώσει, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Ο Long θα γίνει ο όγδοος θανατοποινίτης που εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για την Ποινή του Θανάτου, μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εκτελέσεις.

Με πληροφορίες από το Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή