Πρόσωπα της Παρασκευής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το μυθιστόρημά του «Καινούργια μέρα», που αφηγείται τις περιπέτειες μιας συντροφιάς άστεγων και ανέστιων σε ένα λιμάνι του ευρωπαϊκού Νότου, βραβεύθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2019 ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός (φωτ.). Η τελετή απονομής διεξήχθη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρουμανίας στις Βρυξέλλες. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, θεσμός που αναδεικνύει τη λογοτεχνική ποικιλομορφία στην Ευρώπη, απονέμεται εκ περιτροπής κάθε τρία χρόνια σε συγγραφείς από τις μισές χώρες της Ε.Ε. Στα 10 χρόνια από την καθιέρωσή του, έχει απονεμηθεί συνολικά σε 106 συγγραφείς από 35 χώρες. Από την Ελλάδα έχουν βραβευθεί στο παρελθόν οι Κώστας Χατζηαντωνίου, Μάκης Τσίτας και Κάλλια Παπαδάκη.

(…) Να αποκλείσει από τις προθήκες του τον Μόρισεϊ αποφάσισε το περίφημο Spillers Records, το παλαιότερο μουσικό δισκοπωλείο του κόσμου. Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο Κάρντιφ της Βρετανίας, πήρε αυτή την απόφαση μετά την πρόσφατη υποστήριξη που προσέφερε ο καλλιτέχνης στο ακροδεξιό κόμμα For Britain, ενόψει των ευρωεκλογών.

(…) Δικαίωση και αρκετά χρήματα έφερε τελικά η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία είχε παρουσιαστεί ως πρωταγωνιστής ο Τζέφρι Ρας. Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κατηγορηθεί μέσω δημοσιεύματος στον αυστραλιανό Τύπο, ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, επιδικάζοντάς του παράλληλα αποζημίωση 1,9 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή