Αισιόδοξοι οι οικονομικοί διευθυντές

Αισιόδοξοι οι οικονομικοί διευθυντές

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο εσόδων για τις εταιρείες τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες προβλέπει το 73% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποίησε η Deloitte. Με την επίδοση αυτή, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση μεταξύ των 20 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στις λοιπές χώρες είναι πολύ χαμηλότερο, 60%. Η απόκλιση, βεβαίως, της Ελλάδας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει επανακάμψει η ζήτηση στην Ελλάδα και, επομένως, καταγράφεται άνοδος εσόδων, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ο σχετικός δείκτης ήταν αρνητικός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική προοπτική της εταιρείας τους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι οικονομικοί διευθυντές  στην Ελλάδα εμφανίζονται αισιόδοξοι σε ποσοστό 38%, παρουσιάζοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των 20 ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια στιγμή, τα επίπεδα αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα της οικονομίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με το 59% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα να δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονη εξωτερική χρηματοοικονομική αβεβαιότητα. Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος εμφανίζεται ακόμα μεγαλύτερος (63%), με τα υψηλότερα ποσοστά αβεβαιότητας να καταγράφονται στις περιπτώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου (96%) και της Γερμανίας (91%).

Οσον αφορά τη διάθεση για επιχειρηματικό ρίσκο, το 31% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα δηλώνει θετικό σχετικά με τη χρονική συγκυρία για τη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το 20% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ως προς τις προθέσεις των εταιρειών για αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού το επόμενο διάστημα, το 30% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα αναμένει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από το 32% των Ευρωπαίων, αλλά και μειωμένο σε σύγκριση με το 39% της προηγούμενης αντίστοιχης έρευνας.

Οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες που εμπεριέχουν ρίσκο και αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναδεικνύονται η ανάπτυξη και οι οικονομικές προοπτικές, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι αυξανόμενες αλλαγές στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο. Τέλος, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επερχόμενης περιόδου οικονομικής ύφεσης στη χώρα, το 72% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα δεν θεωρεί πιθανό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα, 57% των Ευρωπαίων συναδέλφων τους εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη μη ύπαρξη μιας νέας περιόδου οικονομικής ύφεσης στη χώρα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή