Με ελπίδες στην κάλπη ο Θεοδωράκης

Με ελπίδες στην κάλπη ο Θεοδωράκης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεμος αισιοδοξίας πνέει στο Ποτάμι τις τελευταίες ημέρες, με τους επιτελείς της Σεβαστουπόλεως να βλέπουν μία τάση οι πολίτες να «ακούνε» ξανά έπειτα από καιρό το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος ο επικεφαλής, όπως εκμυστηρεύεται σε συνεργάτες του, βλέπει πως το κόμμα του είναι κοντά στο να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε πριν από την ένταξή του στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή στον αμιγώς διακριτό ρόλο στο πολιτικό σύστημα και να δώσει μία έντιμη μάχη για τις πολιτικές θέσεις του και τη φιλοσοφία του. Τα παραπάνω έχουν «αποτυπωθεί» στην καμπάνια του κόμματος, που όπως λένε συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη βασίστηκε σε τρία βασικά μηνύματα, που είναι διακριτά από τα υπόλοιπα κόμματα.

Πρώτον, εστίασε σχεδόν αποκλειστικά στους αναποφάσιστους, όσο δεν το έκανε κανένα άλλο κόμμα. Το Ποτάμι θεωρεί πως υπάρχει μία «βουβή πλειοψηφία», η οποία δεν εκφράζεται από τις «κοκορομαχίες» μεταξύ των κομμάτων και επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Εξ ου και το σύνθημα «γύρισέ τους την πλάτη» αλλά και το σύντομο μεν, καυστικό δε, σποτ του κ. Θεοδωράκη όπου παρακολουθεί τις αψιμαχίες μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή και ακολούθως διερωτάται: «Τι κερδίζουν οι πολίτες από όλα αυτά;».

Δεύτερον, επενδύει πολλά στην ψήφο των νέων, ηλικίας από 17-21 ετών. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στην «Κ» πως μόνο το Ποτάμι έχει εστιάσει σε τέτοιο βαθμό στους νέους ψηφοφόρους –που είναι 528.000– και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, στο κομματικό επιτελείο ευελπιστούν πως ένα τμήμα των νέων θα τους επιλέξει και θα μεταγγίσει νέο αίμα στο κόμμα, στοιχείο απαραίτητο για τις επόμενες πολιτικές μάχες, με κορυφαία τις βουλευτικές εκλογές. Τρίτον, αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως στο Ποτάμι δόμησαν ολόκληρη την καμπάνια τους με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές εκλογές. «Είμαστε το μόνο κόμμα που έκανε καμπάνια για το μέλλον της Ευρώπης. Και το μόνο κόμμα με τόσο ξεκάθαρη πρόταση για το τι Ευρώπη θέλουμε στο μέλλον», αναφέρει η στενή συνεργάτις του κ. Θεοδωράκη, Λίνα Παπαδάκη.

Πλην του στόχου να εκλέξει ευρωβουλευτή το Ποτάμι, θέλει να καταδείξει την Κυριακή πως θα είναι «παρών» ενόψει των εθνικών εκλογών. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, καθώς η πόλωση ευνοεί τους δύο μεγάλους. Η επιμονή, όμως, του Σταύρου Θεοδωράκη είναι δεδομένη. Εξάλλου, έχει ήδη κερδίσει ένα στοίχημα: μετά μία μακρά σεναριολογία για τις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος, που άλλοτε το ήθελαν στον προθάλαμο του Μαξίμου και άλλοτε έτοιμο να συνεργαστεί με τη Ν.Δ., το Ποτάμι έχει καταφέρει να κατεβαίνει σε μία εκλογική διαδικασία «αυτόφωτο» και όχι ως δορυφόρος κάποιου μεγάλου κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή