Διμέτωπος από τη Φ. Γεννηματά

Διμέτωπος από τη Φ. Γεννηματά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρά πυρά με άμεσο αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θέτοντας στο «κάδρο» και τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το νέο «άνοιγμα» που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τους κεντρώους ψηφοφόρους και τη δήλωσή του περί «χαμένης ψήφου» προς το ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Φώφη Γεννηματά απαντώντας χθες (ρ/σ Θέμα 104,6) στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η Χαρ. Τρικούπη σχολίασε πως αμφότεροι «βολεύονται παριστάνοντας τους δήθεν μονομάχους», καλώντας παράλληλα τους πολίτες να «σπάσουν αυτό το δίπολο, στέλνοντας πραγματικό μήνυμα αλλαγής».

Παρότι, κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν δημοσκόπηση ή δημοψήφισμα», αρκετές ήταν οι αναφορές της με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικές κάλπες, παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι η ψήφος της Κυριακής θα διαμορφώσει εν πολλοίς τον πολιτικό χάρτη της χώρας και εκτιμώντας, όπως τόνισε, πως οι εξελίξεις μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων θα είναι ραγδαίες. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόθεση της παράταξής της για συμμετοχή στην επόμενη κυβέρνηση, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με πυρήνα το «Σχέδιο Ελλάδα», τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ ζητεί τη διερευνητική εντολή και κάνοντας λόγο για διαμόρφωση «συνθηκών εθνικής συνεννόησης», αλλά και για «κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη και πλειοψηφία». Αλλωστε, υπό αυτό το πρίσμα, η Χαριλάου Τρικούπη έχει επανειλημμένως θέσει ως στόχο την τρίτη θέση, ώστε να μην πάει η τρίτη εντολή στη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη μάχη με την Κουμουνδούρου για την πρωτοκαθεδρία στον «μεσαίο» χώρο, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση είχε για το κυβερνών κόμμα αντίθετα αποτελέσματα, μιας και, όπως σημείωσε, «οι “Γέφυρες” συσπείρωσαν και θύμωσαν τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης». Πρόσθεσε δε πως η προσπάθεια μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλούς ψηφοφόρους να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ, αντιλαμβανόμενοι ότι «εμείς είμαστε ο προοδευτικός χώρος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε, χθες, το ΙΚΑ Περιστερίου, από όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καθυστερεί συνειδητά 200.000 συντάξεις για να δείχνει πλεόνασμα», ενώ η προεκλογική της εκστρατεία ολοκληρώνεται και τυπικά απόψε στη Θεσσαλονίκη, με την ομιλία της στις 19.30 στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή