GlobalCoin: Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του κρυπτονόμισμα

GlobalCoin: Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του κρυπτονόμισμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τελικό στάδιο έχουν μπει τα σχέδια του Facebook να κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό του παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα. 

Βάση προγράμματος, η κυκλοφορία του GlobalCoin αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2020 σε τουλάχιστον δώδεκα χώρες. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει ήδη συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney για να συζητήσει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους του εγχειρήματός του.

Το Facebook έχει επίσης ζητήσει συμβουλές σχετικά με επιχειρησιακά και κανονιστικά ζητήματα από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Μια μυστικοπαθής μονάδα του Facebook εργάζεται εδώ και πάνω από ένα έτος για να δημιουργήσει το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα , το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, καθώς επίσης για να αγοράζουν πράγματα – όχι μόνο στo Facebook και στις θυγατρικές του (Instagram, WhatApp) – αλλά επίσης σε διάφορα άλλα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με τους Financial Times και το BBC.

Επίσης, το Facebook βρίσκεται ήδη σε επαφή με εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να αποδέχονται το νέο νόμισμα για συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή