Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής

5' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι στις εκλογές της Κυριακής θα γίνει το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο ακροατήριο τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον επίτροπο της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, για "χαλαρή ψήφο" ή "χαμένη ψήφο" σε κόμματα που δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως είπε, και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αιχμή του δόρατος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε γι αυτό δεν έχουν θέση οι χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχτούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα, που,όλοι το γνωρίζουν, δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα, δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η με τη Ν.Δ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η με την πολιτική αλλαγή ή με την καθήλωση; Η με όλους τους Έλληνες ή με εκείνους που πρόδωσαν τα όνειρα όλων των Ελλήνων; Αποφασίζουμε και με το μυαλό και με την καρδιά", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής-1

Τόνισε, μάλιστα, πως η Ν.Δ δεν θέλει να "τελειώσει" κανέναν, αλλά να αρχίσει με όλους.

"Την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού, την Κυριακή θα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το βράδυ της Κυριακής η Ελλάδα θα γίνει μπλε", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την "εντυπωσιακή" υποδοχή που του ετοίμασαν, λέγοντας ότι θυμίζει προεκλογική συγκέντρωση άλλων εποχών, και δήλωσε: "Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μίλησε, η Μακεδονία μίλησε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους".

Εξήγησε ότι το "γούρι" του είναι να κλείνει τις προεκλογικές εκστρατείες στη Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας ότι το ίδιο είχε κάνει και στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στις οποίες εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους Μακεδόνες τους κάλεσε "να στείλουν τη δική τους απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τώρα τους ζητούν κατ τα ρέστα χαρακτηρίζοντας τους φασίστες".

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι στην πόλη καθρεπτίζεται η ελληνική Ιστορία, αναφέροντας ότι από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τους Βαλκανικούς Πολέμιους, στη Θεσσαλονίκη έκανε την ομιλία του μετά τη δικτατορία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στη Θεσσαλονίκη μίλησε αρκετές φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

"Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα" είπε και ζήτησε να τοποθετηθεί η ελληνική σημαία πάνω από τα κομματικά λάβαρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών "υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού κι έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων".

Για τον εαυτό του τόνισε πως από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση και στάθηκε απέναντι στο "λάθος του ΣΥΡΙΖΑ". Διαφώνησε ακόμα και με ισχυρούς Ευρωπαίους, που πίεζαν, όπως είπε, για τα δικά τους συμφέροντα.

Υπενθύμισε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ίδρυσε σώμα εθελοντών από την Κρήτη και πολέμησε στη Σιάτιστα για τη Μακεδονία και γι αυτό νιώθει και ο ίδιος Μακεδόνας, όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα κάνει μια παγκόσμια καμπάνια προβολής της πραγματικής Μακεδονίας, θα πάρει μέτρα για τη θωράκιση των μακεδονικών προϊόντων και θα εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα διατηρήσει "ενεργό" το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο θα κάνει και με την Αλβανία.

"Θα προστατέψω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία", υπογράμμισε.

Παράλληλα είπε ότι θα εργαστεί για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

"Συμφωνία αλήθειας" με τον ελληνικό λαό

Για τη σημερινή Ν.Δ. είπε ότι δεν είναι απλά ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος γιατί έκανε πράξη δύο απαράβατες αρχές του, την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε ότι δεσμεύεται από τη "συμφωνία αλήθειας" με τον ελληνικό που παρουσίασε στη ΔΕΘ και κινείται σε 6 άξονες:

1. Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις.

2. Νέες δουλειές

3. Κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες.

4. Σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση.

5. Κράτος δικαίου.

6. Κοινωνία με αλληλεγγύη.

Δέσμευση για διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους

Σχολιάζοντας τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας οι συνταξιούχοι θα του στείλουν το "λογαριασμό" στις κάλπες.

Δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα δίνει "διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση, όχι την τελευταία στιγμή, πριν από τις εκλογές".

Είπε ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει κι έχει κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αναφέρθηκε σε τέσσερα μεγάλα μέτρα που είναι:

1. Η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

2. Μείωση της φορολογίας για όλους. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής θα πάει από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και αφορολόγητο 1.000 για κάθε παιδί. Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 20% μέσα σε δύο χρόνια

3. Χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

4. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τη Μακεδονία και είπε πως στο επίκεντρο τους είναι η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία οδό, η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και η ανάδειξη της σε κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού..

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να ξεχάσουν την αποχή στις εκλογές της Κυριακής και να πουν "όχι" στους ακραίους.

Απευθύνθηκε σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ και τους κάλεσε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά και σε ανθρώπους που ψήφισαν άλλα κόμματα για να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Καθαρό" αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής

"Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση και δεν θέλω να υπάρχει σε κανέναν Έλληνα καμιά αμφιβολία το βράδυ της Κυριακής ότι η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος έχει ήδη ξεκινήσει", είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μπροστά στους πολίτες της Μακεδονίας αναλαμβάνω την ευθύνη να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω: Ναι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζητώ τη στήριξη σας για να τραβήξουμε μπροστά, σε μια νέα εποχή που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη Ν.Δ και η νίκη της Ν.Δ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων".

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έφτασαν στην πρώτη προβλήτα πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περπάτησαν ανάμεσα στον κόσμο και αντάλλαξαν χειραψίες, με τον κ. Καραμανλή να αποσπά την πιο θερμή υποδοχή.

Το "παρών" έδωσαν βουλευτές, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή