Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαφορά 7 και 6,5 μονάδων, αντίστοιχα, προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Marc και της MRB για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών AΝΤ1 και Star. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν τις κάλπες της Κυριακής, η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις-1

Αναλυτικότερα, βάσει της δημοσκόπησης της Marc, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 22,4%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας το 5,4% και το ΚΚΕ με ποσοστό 4,8%. 

Εκτός Βουλής παραμένουν το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων, καθώς τα ποσοστά τους δεν καταφέρνουν να υπερβούν το όριο του 3%. Στο 2,1% και κοντά στον πήχυ τοποθετούνται η Ελληνική Λύση και το Μέρα25. 

Παραμένει δε υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 12,2%.

Βάσει των αποτελεσμάτων που συγκέντρωσε η MRB, η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και εδώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με ποσοστό 6%. 

Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις-2

«Κλειδί» για το αποτέλεσμα της κάλπης είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος που σε αυτή τη δημοσκόπηση υπολογίζεται στο 10%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή