OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Omega αποτίει φόρο τιμής στην ιστορική διαστημική αποστολή Απόλλων 11 και την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη με το νέο Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-1

Φιλοξενείται σε μία ατσάλινη κάσα διαμέτρου 42 mm και η γυαλισμένη στεφάνη της είναι από χρυσό Moonshine 18K, ένα αποκλειστικό κράμα της Omega σε μία πιο απαλή απόχρωση του κίτρινου χρυσού, το οποίο είναι και ανθεκτικότερο στο ξεθώριασμα με το πέρασμα του χρόνου (η ελβετική μάρκα αναμένει την κατοχύρωση της σχετικής ευρεσιτεχνίας). Ο δακτύλιος της στεφάνης είναι από γυαλισμένο μαύρο κεραμικό [ZrO2] και φέρει ταχυμετρική κλίμακα από Ceragold.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-2

Το καντράν χαρακτηρίζεται από μία κεντρική γκρίζα ζώνη και έναν μαύρο περιφερειακό δακτύλιο που φιλοξενεί τη διαβάθμιση των λεπτών. Από χρυσό Moonshine 18K είναι επίσης οι μπιζουτέ ενδείξεις της ώρας, το vintage λογότυπο της Omega και όλοι οι δείκτες, εκτός από τον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη του χρονογράφου, ο οποίος είναι από PVD χρυσό Moonshine.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-3

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της συλλεκτικής έκδοσης είναι το βοηθητικό καντράν στο 9, που φέρει χαραγμένη με λέιζερ τη φιγούρα του Μπαζ Όλντριν καθώς κατεβαίνει από τον Αετό για να πατήσει στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι φίλοι της Omega γνωρίζουν ασφαλώς ότι στον καρπό του είχε ένα Omega Speedmaster.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-4

Άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ο μοναδικός αριθμός που εμφανίζεται στις ενδείξεις των ωρών είναι το 11 (από χρυσό Moonshine 18K), ως ένας φόρος τιμής στην αποστολή Απόλλων 11.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-5

Και εάν γυρίσει κανείς το ρολόι, θα ανακαλύψει στην πίσω όψη του την εικόνα της πατημασιάς ενός αστροναύτη χαραγμένη με λέιζερ επάνω σε μία μαύρη πλάκα η οποία μιμείται την υφή της επιφάνειας του φεγγαριού. Με χρυσό Moonshine είναι γραμμένα τα θρυλικά λόγια του Νιλ Άρμστρονγκ «THAT’S ONE SMALL STEP FOR A MAN, ONE GIANT LEAP FOR MANKIND» (Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα).

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-6

Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με τον ολοκαίνουριο Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, ο οποίος αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον περίφημο μηχανισμό Moonwatch. Είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία μέχρι 15.000 gauss και φέρει την υψηλού κύρους πιστοποίηση Master Chronometer.

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-7

Το Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition διατίθεται σε ειδική κασετίνα που περιλαμβάνει ένα επιπλέον λουράκι από Velcro με επίστρωση από μαύρο φελό καθώς και δύο σήματα της αποστολής (50th anniversary / Apollo 11), δύο χαραγμένες πλάκες με τις συντεταγμένες του σημείου προσελήνωσης και με τον τόπο και τον χρόνο της προσελήνωσης, ένα εργαλείο αλλαγής του λουριού και μία βάση εμπνευσμένη από την ιστορική Σεληνάκατο. 

OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition-8

Και αν αναρωτιέστε πόσα κομμάτια θα κατασκευάσει η Omega από αυτό το ρολόι, η απάντηση 6.969, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο του 2019. Η τιμή αυτής της συλλεκτικής έκδοσης είναι 9.400 ευρώ.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή