Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού μιλά αποκλειστικά στην «Κ»: Είμαστε 500 εκατ. και όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές

Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού μιλά αποκλειστικά στην «Κ»: Είμαστε 500 εκατ. και όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη να κάνουμε κάτι έρχεται από εμάς τους ίδιους. Και η ψήφος είναι δύναμη. Για αυτό είναι σημαντικό να ψηφίσετε σε αυτές τις εκλογές και να εμπνεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας να ψηφίσουν. Γιατί αν δεν χρησιμοποιήσετε την φωνή σας η ευκαιρία να ακουστείτε θα χαθεί.

Για μένα είναι σημαντική η αλλαγή. Ο πιο ορατός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχουμε μία Επιτροπή με ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών – μια Επιτροπή που αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των κοινωνιών στις οποίες ζούμε. Για μένα η απόλυτη πρωταρχική προτεραιότητα του Προέδρου της Επιτροπής είναι να διασφαλίσει ότι ενεργούμε από κοινού. Επειδή έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις που είναι πολύ μεγάλες για να λύσουμε μόνοι μας.

Η Ευρώπη σήμερα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς, ειδικά αν είστε γυναίκα. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά. Αυτό δεν κάνει τα πάντα τέλεια. Έχουμε να να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπίσουμε την τεχνολογία και να δημιουργήσουμε κοινωνίες βασιζόμενες στο κράτος δικαίου.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον κόσμο μας, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες αλλά απειλώντας να υποβαθμίσουν τον τρόπο ζωής μας. Φοβόμαστε ότι τα προσωπικά μας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν χωρίς την συγκατάθεσή μας, ανησυχούμε ότι οι επιχειρήσεις γίνονται τόσο ισχυρές που οι καταναλωτές θα αφεθούν στο έλεος τους. Η δουλειά μας είναι να συγκεντρώσουμε τις προσπάθειες μας για την κοινωνία μας, τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες – για την ανάπτυξη των κανόνων και των αρχών που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε αυτή τη σκοτεινή πλευρά της τεχνολογίας υπό έλεγχο.

Σε πρόσφατη έρευνα, πάνω από το 90% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Αλλά για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο διοικούμε τον κόσμο μας, κάτι που έχει συμβεί μία ή δύο φορές κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι κατανοητό ότι το μέγεθος του έργου είναι τόσο μεγάλο που οι άνθρωποι προτιμούν να κλείνουν τα μάτια τους στο μέλλον.

Είμαστε πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ε.Ε, και όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε πρώτα την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσουμε και, σαν ηγέτες, είναι η δουλεία μας, να αποκτήσουν αυτή την εμπιστοσύνη οι άνθρωποι, ότι έχουν την δύναμη να πετύχουν τους στόχους τους.

Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχεις το κίνητρο να ζήσεις την ζωή που θες να ζήσεις στην κοινότητά σου. Ότι μετράς και έχεις μία δίκαιη ευκαιρία να τα καταφέρεις. Μπορείς να επηρεάσεις αυτήν την δίκαιη ευκαιρία με την ψήφο σου σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή