Αυστρία: Πρόταση μομφής κατά του Κουρτς καταθέτει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Αυστρία: Πρόταση μομφής κατά του Κουρτς καταθέτει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Αυστρίας (SPO) θα υποβάλουν πρόταση μομφής εναντίον του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς και της κυβέρνησής του αύριο Δευτέρα, ανακοίνωσε η επικεφαλής του κόμματος Πάμελα Ρέντι- Βάγκνερ μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Η Ρέντι- Βάγκνερ έκανε τη δήλωση αυτή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία αποφάσισε να υποβάλει πρόταση μομφής και πρόσθεσε ότι θα συστήσει στους βουλευτές του κόμματος να την στηρίξουν.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης ενόψει των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο αν η πρόταση μομφής εναντίον του κερδίσει την πλειοψηφία, ο Κουρτς θα χρειαστεί να παραιτηθεί και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν θα πρέπει να ορίσει μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία της Αυστρίας ως τον Σεπτέμβριο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή