Νταμπίζας: «Ομάδα, διοίκηση, κόσμος να είναι “ένα”»

Νταμπίζας: «Ομάδα, διοίκηση, κόσμος να είναι “ένα”»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απολογισμό της σεζόν που μόλις έκλεισε και τη χάραξη της πολιτικής του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης περιόδου έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καλαφάτης». Ο ίδιος εμφανίστηκε σχετικά και όχι απόλυτα ικανοποιημένος από τα πεπραγμένα της ομάδας στο περασμένο πρωτάθλημα, με την υποσημείωση ότι το φινάλε θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερο, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Η επόμενη περίοδος ξεκινάει με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις και αυτό επιτρέπει να ανέβει, κατά την άποψή του, λίγο ψηλότερα ο πήχυς των απαιτήσεων, όμως δεν άφησε «αέρα» για μεταγραφικές υπερβάσεις, που θα καθιστούσαν τον Παναθηναϊκό πολύ πιο ανταγωνιστικό.

Μήνυμα σε «κομμένους»

Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε όσους παίκτες δεν υπολογίζονται, τονίζοντας ότι εάν αποφασίσουν να «καθίσουν» στα συμβόλαιά τους αντί να διευκολύνουν την ομάδα στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει πόρους, θα παραμείνουν μεν στο ρόστερ, θα είναι όμως ξένο σώμα και θα χάσουν μία χρονιά.

«Κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, κάποιο μισογεμάτο, κάποιοι πιθανώς τελείως άδειο και κάποιοι αρκετά γεμάτο. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Οσοι το βλέπουν άδειο ή μισοάδειο, έβλεπαν υποβιβασμό της ομάδας. Οι υπόλοιποι ίσως να ήταν πιο αισιόδοξοι και ισορροπημένοι», τόνισε ο κ. Νταμπίζας και στάθηκε στη διαφορετική εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά και οικονομικά στο πρώτο μισό της περιόδου, σε αντίθεση με τον β΄ γύρο, που πληγώθηκε από την αναποτελεσματικότητα, τα αμυντικά λάθη του, τους τραυματισμούς, την κακή διαχείριση των συναισθημάτων και τις οικονομικές συνέπειες όλων όσων έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι μεταγραφικοί περιορισμοί δεν άφησαν περιθώρια για την ενίσχυση τον Ιανουάριο με παίκτες που είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, γι’ αυτό και δεν έγιναν μεταγραφές. Ξεκάθαρη αποτυχία χαρακτήρισε μόνο την πορεία στο Κύπελλο.

Ο κ. Νταμπίζας περιμένει συνέχεια σε αυτό που άρχισε πέρυσι, με προτεραιότητα την ανανέωση της συνεργασίας με τους παίκτες που έχουν κριθεί μέρος του πλάνου, όπως και μια «καθαρή λύση» με όλους όσοι δεν υπολογίζονται, ώστε να τηρηθεί ο οικονομικός σχεδιασμός. Χαρακτήρισε σημαντική υπόθεση την ισορροπία των υψηλών προσδοκιών που γεννάει το DNA του Παναθηναϊκού με την πραγματικότητα, με κυρίαρχο ζητούμενο τη συνέπεια και τη σταθερότητα: «Εχουμε βάλει τις βάσεις για να δημιουργήσουμε μια εικόνα υγείας και ανταγωνιστικότητας, γνωρίζοντας τις αδυναμίες μας. Είναι πολύ σημαντικό να είναι αγωνιστικό τμήμα-διοίκηση-κόσμος «ένα», όπως ήμασταν στην πρώτη θητεία μου. Είναι πιο σημαντικό από το μπάτζετ ή τις μεταγραφές και αυτό εξαρτάται από τον κόσμο, ειδάλλως θα είναι σαν να χτίζουμε στην άμμο… Θέλουμε υψηλό επαγγελματισμό και είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε όποιον ρεαλιστικό στόχο έχουμε, όπως το Κύπελλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή