Η αγωνία του κανίς πριν από την κάλπη

Η αγωνία του κανίς πριν από την κάλπη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα κατοικίδια ζώα δεν ενθουσιάζονται από την απότομη αλλαγή περιβάλλοντος. Ιδίως όταν το «περιβάλλον» δεν είναι τόσο φυσικό, αλλά αποτελείται από άχαρες (συνήθως) αίθουσες διδασκαλίας ελληνικών σχολείων που χρησιμεύουν ως εκλογικά κέντρα. Όμως το κανίς της φωτογραφίας λίγο ενδιαφέρεται για όλα αυτά· του αρκεί που βρίσκεται δίπλα στον ιδιοκτήτη του, ακόμα κι αν τα διαρκή πήγαινε-έλα από αυτή την παράξενη κατασκευή με το έντονο ύφασμα μάλλον το μπερδεύουν και το ανησυχούν. Κάποια στιγμή θα τελειώσει κι αυτό, διαισθάνεται ο τετράποδος φίλος του  Έλληνα ψηφοφόρου. 

Ναι, ύστερα από ένα διάλειμμα σχεδόν τεσσάρων ετών ψηφίσαμε ξανά. Και τέσσερα χρόνια μακριά από τις κάλπες είναι πολύς χρόνος για μας τους Έλληνες. Έτσι μάλλον εξηγείται η αύξηση της συμμετοχής: από το 56,57% των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 φθάσαμε στο 58,71% της περασμένης Κυριακής, στις θεωρητικά πιο «χαλαρές» ευρωεκλογές. Και τώρα που αρχίσαμε, ποιος μας πιάνει! Το συμπαθέστατο τετράποδο και ο ιδιοκτήτης του θα έχουν την ευκαιρία να επαναλάβουν τη βόλτα τους σε πέντε Κυριακές από σήμερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή