Καρντόσο: «Θέλω η ΑΕΚ να επιβάλλεται στον αντίπαλο»

Καρντόσο: «Θέλω η ΑΕΚ να επιβάλλεται στον αντίπαλο»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε χθες ο Μιγκέλ Καρντόσο, απευθύνοντας κάλεσμα στους φίλους της ομάδας να στηρίξουν τον σύλλογο τη νέα χρονιά που ξεκινάει. Ο κ. Καρντόσο επέλεξε να μιλήσει στα αγγλικά και όχι στη μητρική του γλώσσα, τα πορτογαλικά, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα μεταξύ του ιδίου και των δημοσιογράφων.

«Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να χτίσω μια ομάδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής, ευχαριστώντας προσωπικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Μηνά Λυσσάνδρου και τον Νίκο Λυμπερόπουλο για την εμπιστοσύνη και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία που τον χαρακτηρίζει ως προπονητή, ο Μιγκέλ Καρντόσο είπε: «Εγώ θέλω μια ομάδα που να μπορεί να επιβληθεί στον αντίπαλο. Θέλω η ομάδα μου να έχει την κατοχή και να μην αφήνει τον αντίπαλο να παίξει. Θέλω η ομάδα, όταν χάνει την μπάλα, να πιέζει τον αντίπαλο στο δικό του μισό και να μην κάνει βήματα πίσω στο γήπεδο, αλλά μπροστά». Επίσης, τόνισε πως θα ήθελε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταγραφές μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, τον Μιγκέλ Καρντόσο προλόγισε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος, ευχαριστώντας όμως προσωπικά και τον Μανόλο Χιμένεθ για την προσφορά του στην ΑΕΚ.

Ως προς τις μεταγραφικές κινήσεις, οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές, ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε σχέση με τους παίκτες που θέλει ο Καρντόσο και εκείνους που είχε βάλει στο στόχαστρό του ο Λυμπερόπουλος.

Για παράδειγμα, με τον Σουηδό αμυντικό Σεμπάστιαν Χόλμεν υπάρχουν πολύ προχωρημένες επαφές, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαριστεί αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ταιριάζει με την αγωνιστική φιλοσοφία του Πορτογάλου. Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι ο Ογκνιεν Βράνιες, ο Ιρανός επιθετικός Αλιπούρ και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ροντρίγκο Σοάρες. Η υπόθεση της παραμονής του Εζεκιέλ Πόνσε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως τις 15 Ιουνίου, καθώς η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει για πάρα πολύ καιρό.

Ο Αλεφ φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, ενώ ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει η παραμονή του Λούκας Μπογέ. Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό θα παίξει και το ζήτημα ενδεχόμενων πωλήσεων βασικών ποδοσφαιριστών, που φαίνεται πως θα είναι μια σημαντική πτυχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή