«Αναταράξεις» στο ΚΙΝΑΛ από την τοποθέτηση Καμίνη στο Επικρατείας

«Αναταράξεις» στο ΚΙΝΑΛ από την τοποθέτηση Καμίνη στο Επικρατείας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή δεδομένων, που πυροδοτεί και σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό του, αποτελεί για το ΚΙΝΑΛ η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της παράταξης.

Το τελευταίο διάστημα, πληροφορίες ήθελαν ξεκάθαρο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε εδώ και καιρό γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, «δείχνοντας» ουσιαστικά ότι θα αποδεχόταν μόνο την «κορυφή» του Επικρατείας.

Ωστόσο, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν διαφορετική και οι δύο πλευρές πλέον χωρίζουν τους δρόμους τους, με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μάλιστα να εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει στη δήλωσή του, ότι το σχέδιό της μετατρέπει το κόμμα σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμίνης ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει μια από τις δύο έδρες του κόμματος στην Ευρωβουλή. Από την περασμένη Δευτέρα, θεωρείτο δεδομένο ότι θα επιστρατευόταν για τη μάχη της εθνικής κάλπης, ωστόσο, η τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας συνιστά σίγουρα έκπληξη.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων τον περασμένο μήνα είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου. Μια ψηφοφορία που συνοδεύτηκε, πάντως, από μακρές διαβουλεύσεις για τον τρόπο εκλογής, αλλά και ενστάσεις για την απόφαση της κ. Γεννηματά να γίνει με σταυροδοσία σε ποσοστό 100%.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή εξέλιξη κλείνει, έστω και με… περιπετειώδη τρόπο, το βασικότερο ανοικτό μέτωπο της Χαρ. Τρικούπη ενόψει των εθνικών εκλογών, ανατρέποντας, παράλληλα και τους εσωκομματικούς της συσχετισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή