Εθελοντική δράση την Τετάρτη 5 Ιουνίου για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου στο Σχινιά

Εθελοντική δράση την Τετάρτη 5 Ιουνίου για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου στο Σχινιά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σημαντική οικολογική δράση θα λάβει χώρα το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου και αφορά στον καθαρισμό μέρους του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, το οποίο συγκαταλέγεται στις προστατευμένες περιοχές του Δικτύου Νatura.

Το παράλιο δάσος με τις κουκουναριές με τη χαρακτηριστική κόμη σε σχήμα ομπρέλας, και τα «χαλέπια» πεύκα εκτείνεται σε μήκος 3,5 χλμ παράλληλα με την ομώνυμη παραλία με τους αμμοθίνες, χωρίζοντάς την από τον πλούσιο υδροβιότοπο πίσω του και συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, όπου το πράσινο της βλάστησης συνυπάρχει εντυπωσιακά με τα γαλάζια χρώματα της θάλασσας.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτήν την ευεργετική για την συγκεκριμένη περιοχή μίνι εκστρατεία, αλλά και εμπειρία, μπορεί να έλθει στις εγκαταστάσεις του Μοraitis Beach, σε συνεργασία με το οποίο θα γίνει ο καθαρισμός στο δάσος του Σχινιά, για να ξεκινήσει η δωρεάν δράση.

Εθελοντική δράση την Τετάρτη 5 Ιουνίου για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου στο Σχινιά-1

Την πρόσκληση σε αυτή την οικολογική δράση απευθύνει σε όλους, μικρούς και μεγάλους, η εταιρεία διοργάνωσης αγώνων multisports, «Τransition Sports», η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της με στόχο τη διάσωση του περιβάλλοντος, αλλά και τη σχετική ευαισθητοποίηση  όλο και περισσότερου κόσμου.

Εθελοντική δράση την Τετάρτη 5 Ιουνίου για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου στο Σχινιά-2

Η εταιρεία ούσα πιστή στην «πράσινη» συνείδησή της και στο σταθερό της concept του sustainability («βιωσιμότητα») – «λιγότερο πλαστικό, περισσότερο πράσινο»- διοργανώνει συχνά, και πολλές φορές παράλληλα με τα multisports events της στον Σχινιά, ποικίλες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας να «αφυπνίσει» οικολογικά ακόμη και τις πιο μικρές ηλικίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραλία και το Εθνικό Πάρκο του Σχινιά, όπου λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες αθλητικές της διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή