Φινάλε για το iTunes από την Apple

Φινάλε για το iTunes από την Apple

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν αποτελεί πια το iTunes για την Apple, το οποίο «σπάει» και επισήμως πια σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές έπειτα από 18 χρόνια: το Apple Music, το Apple Podcast και το Apple TV, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η αμερικανική εταιρεία από το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών στην Καλιφόρνια.

Η κατάργηση του iTunes δεν ξάφνιασε ακριβώς τους προγραμματιστές και τους χρήστες της εφαρμογής, αφού η Apple προετοιμάζει εδώ και καιρό το έδαφος. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, παρουσίασε τον επανασχεδιασμό της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Apple για μια πιο «προσωποποιημένη εμπειρία» και έδειξε το τρέιλερ της νέας σειράς επιστημονικής φαντασίας «For all mankind», που θα κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο και περιγράφει την εκδοχή της διαστημικής κούρσας του ’50 και του ’60, στην οποία όμως η Σοβιετική Ενωση κερδίζει την κατάκτηση της Σελήνης.

Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε επίσης ένα νέο πανίσχυρο Mac Pro με καινούργια οθόνη και λειτουργικό σύστημα, το iOS Catalina, εμπνευσμένο από την Καλιφόρνια, «επιστρέφοντας» στην κατασκευή hardware.

Το iPhone θα αποκτήσει την επιλογή μαύρου φόντου με το νέο λειτουργικό iOS13 και πρόσβαση σε ζωντανή ραδιοφωνική μουσική με τη συνεργασία περισσότερων από 100.000 ραδιοφωνικών σταθμών. 

Χωρίς αμφιβολία το θέμα της ιδιωτικότητας είναι κάτι που απασχολεί την εταιρεία, όπως και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες του χώρου, και γι’ αυτό η Apple ανακοίνωσε ορισμένες ρυθμίσεις στο νέο λειτουργικό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές που ζητούν να μοιραστούν την τοποθεσία σας θα το κάνουν άπαξ και θα σας ρωτούν για κάθε επόμενη φορά, ενώ θα μπορείτε να κάνετε το γνωστό «sign in» σε εφαρμογές με τον λογαριασμό σας στην Apple και όχι στο Facebook ή στην Google.

Το iPad επίσης αποκτά δικό του λειτουργικό σύστημα και μετατρέπεται σε προσωπικό υπολογιστή. Τα έξυπνα ρολόγια της θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες και θα γίνουν πιο ανεξάρτητα, με αυτόνομες εφαρμογές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή