Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ απαντά στον Πολάκη με δήλωσή της αποκλειστικά στην «Κ»

Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ απαντά στον Πολάκη με δήλωσή της αποκλειστικά στην «Κ»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε. Από την Κυριακή το πρωί που κυκλοφόρησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τη συνέντευξή μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί, από Έλληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους. Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…»

Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στην «Κ» το πρωί της Τρίτης η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της μέσω Facebook το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Αφορμή είχαν σταθεί όσα δήλωσε για την αλαζονεία της αριστεράς και την αναξιοπιστία της πολιτικής στην Ελλάδα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» την περασμένη Κυριακή.

Η κυρία Αρβελέρ δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. Απάντησε αρνητικά στην ερώτησή μου αν έχει θυμώσει με τα προσβλητικά σχόλια του κ. Πολάκη. Ενδιαφέρθηκε όμως για ένα άλλο φλέγον θέμα των ημερών. «Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;», με ρώτησε. «Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή