Θρίλερ με ελληνική υπογραφή

Θρίλερ με ελληνική υπογραφή

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ιανουάριο του 2017, η ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια Έτερος Εγώ κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Αποσπά θετικά σχόλια και την προτίμηση των σινεφίλ. Τις εβδομάδες που ακολουθούν, καταγράφονται δολοφονικές επιθέσεις σε οδηγούς ταξί στην πρωτεύουσα, και διαπιστώνεται από τις Αρχές ότι ο τρόπος δράσης του δολοφόνου θυμίζει εν μέρει αυτόν του σίριαλ κίλερ της ταινίας. Ακολουθεί η αποκάλυψη ότι στη διάρκεια συζήτησης που είχαν ο σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας στο τέλος κάποιας προβολής στις αρχές Φεβρουαρίου -δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι επιθέσεις- ένας άντρας από το κοινό είχε ρωτήσει τον Σωτήρη Τσαφούλια αν είχε ποτέ σκεφθεί ότι το σενάριό του θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή. Ο σκηνοθέτης καλείται να συνδράμει την αστυνομία με τη μαρτυρία του για το επίμαχο βράδυ, να παραδώσει ό,τι υλικό καταγραφής υπήρχε, αλλά και να δώσει την περιγραφή του ύποπτου άνδρα, όπως και κάνει. Λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ περίπου 120 κινηματογράφοι του λεκανοπεδίου ζητούν να εντάξουν το «Έτερος Εγώ» στο πρόγραμμα προβολών τους, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποφασίζει να αποσύρει την ταινία από τις αίθουσες, για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθεί να κόψει εισιτήρια εκμεταλλευόμενος τον θάνατο ενός ανθρώπου. Την ανεβάζει σύντομα στο YouTube, όπου μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο προβολές.

Θρίλερ με ελληνική υπογραφή-1

Παραγωγή υψηλής αισθητικής

Η δημιουργική ομάδα και οι πρωταγωνιστές του «Έτερος Εγώ» μετά από κάποιους μήνες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Προηγήθηκε μία πολύ δελεαστική πρόταση από την Cosmote tv, που ζήτησε από τον Σωτήρη Τσαφούλια να γυρίσει τη συνέχεια της ταινίας, με τη μορφή μιας αστυνομικής σειράς μυστηρίου οκτώ επεισοδίων, με τίτλο «Έτερος Εγώ – Χαμένες ψυχές». Είναι η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας που υλοποιεί η Cosmote tv, η οποία, ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων παρόχων περιεχομένου του εξωτερικού, «δανείζεται» το ταλέντο και τη ματιά των κινηματογραφιστών στοχεύοντας σε ποιοτικές παραγωγές υψηλής αισθητικής.

Θρίλερ με ελληνική υπογραφή-2

Κεντρικός ήρωας παραμένει ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ένας ευφυής και βαθιά ευαίσθητος άνθρωπος, με ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ. Η πρώτη υπόθεση που ανέλαβε να λύσει, βάσει του σεναρίου της ταινίας, ήταν η διαλεύκανση της δολοφονίας πέντε ανθρώπων. Έπειτα από αίτημα του υπαρχηγού της Αστυνομίας Απόστολου Μπαρασόπουλου (τον υποδύεται ο Μάνος Βακούσης), επιφορτίστηκε με την ανακάλυψη της σχέσης μεταξύ των θυμάτων αλλά και με την ερμηνεία των ρητών του Πυθαγόρα που εμφανίζονταν γραμμένα στους τόπους των εγκλημάτων. Στη νέα του περιπέτεια οι αστυνομικές αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια σειρά δολοφονιών. Στη σκηνή κάθε εγκλήματος εντοπίζονται άγνωστα σύμβολα, ενώ τα στοιχεία των ερευνών σκιαγραφούν το προφίλ ενός σίριαλ κίλερ. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε φυσικούς χώρους, στο Κερατσίνι, στον Σκαραμαγκά, στα Πετράλωνα, στον Άγιο Δημήτριο, στον Ασπρόπυργο, στο 1ο νεκροταφείο, στο Παλαιό Φάληρο, στην Κρήτη.

 

Από το αρχικό καστ της ταινίας, εκτός των Δαδακαρίδη και Βακούση, παραμένει ο Βασίλης Ρίσβας και στη σειρά εμφανίζονται οι Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κατερίνα Διδασκάλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης. Το σενάριο είναι ιδέα του Σωτήρη Τσαφούλια και του Παναγιώτη Ιωσηφέλη και το υπογράφει ο σκηνοθέτης με την Κατερίνα Φιλιώτου.

Πρεμιέρες

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 15/6 στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ και τα 8 επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα on demand & δωρεάν στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Επίσης, από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και τις 15 Ιουλίου τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται κάθε βράδυ στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή