Συνεπής η Ν.Δ. στην απόφαση για τη Βουλή

Συνεπής η Ν.Δ. στην απόφαση για τη Βουλή

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεπής στην απόφαση να απέχει από τις κοινοβουλευτικές «διαδικασίες» μιας «απονομιμοποιημένης» Βουλής –αλλά και κυβέρνησης– όπως τις χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τη σχετική απόφαση, μένει η Ν.Δ., η οποία δεν προτίθεται να μετάσχει στον «ελιγμό» του πρωθυπουργού για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Εξάλλου, από την Πειραιώς θυμίζουν ότι ήταν η Ν.Δ. αυτή που κατέθεσε σχετική τροπολογία στις 9 Μαΐου, καλώντας την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει και εισπράττοντας την άρνησή της. Ούτως ή άλλως, διαμήνυαν, η Ν.Δ. δεν θα μειώσει ως κυβέρνηση το αφορολόγητο.

Τούτων δοθέντων, δεν αλλάζει η απόφαση του προέδρου κ. Μητσοτάκη η Ν.Δ. να μην μπει στο κάδρο μιας τέτοιας Βουλής, την οποία, εξάλλου, η Πειραιώς κατήγγειλε ότι λειτουργεί ως «πλυντήριο ρουσφετολογικών διευθετήσεων». Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, στελέχη της Πειραιώς θύμιζαν ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να υπερψηφίσει την τροπολογία που είχε καταθέσει η Ν.Δ. με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος. «Δηλαδή ο δημοσιονομικός χώρος βρέθηκε ξαφνικά;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που επαναλάμβαναν στην Πειραιώς για να καταδείξουν την υποκρισία και την προχειρότητα της κυβέρνησης, αλλά και το στρατηγικό αδιέξοδο του πρωθυπουργού, ο οποίος εκτιμάται ότι μάταια αναζητεί νέο αφήγημα στη μεσαία τάξη την οποία «αφαίμαξε» και αποπειράται να περιγράψει κάποιο θετικό αφήγημα, αφού, όπως θύμιζαν, υπέστη συντριβή στην κάλπη.

Η στάση της Ν.Δ. προδιαγράφηκε ήδη από την αντίδρασή της στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, καθώς η Πειραιώς σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «σύρεται» να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη μείωση του αφορολογήτου, «την οποία μόνος του ψήφισε» και «αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα τις μέρες για να γίνει οριστικά πράξη η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν». Σε κάθε περίπτωση, προφανώς η ψήφιση της κατάργησης της μείωσης του αφορολογήτου είναι καλοδεχούμενη.

Την ίδια ώρα, πυρετός συσκέψεων επικρατεί στην Πειραιώς, όπου γράφουν και σβήνουν λίστες, καθώς η προσφορά υποψηφίων είναι μεγάλη. Χθες ανακοινώθηκαν τρία νέα πρόσωπα που έδωσαν τη μάχη του σταυρού στις ευρωεκλογές του Μαΐου και τώρα θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Η στόχευση είναι να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα της Ν.Δ. πέραν των κομματικών τειχών και στην κοινωνία. Πρόκειται, όπως έγραψε χθες η «Κ», για τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας και την επιλεγείσα από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. Τόνια Αράχωβα, η οποία θα είναι υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία.

Για το περιβάλλον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετείχε χθες στον Υμηττό σε δράση που οργάνωσαν οι γραμματείες Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ, εγκαινιάζοντας το μοντέλο των θεματικών εκδηλώσεων και συζητήσεων με τους πολίτες που επιλέγει η Ν.Δ., μαζί με τις περιοδείες, αντί των ανοικτών συγκεντρώσεων στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες. Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Ν.Δ. για το περιβάλλον. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανάγκη στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και των κτιρίων, επαναλαμβάνει την πρότασή του για κίνητρα για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, για ανακύκλωση στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση των υλικών, για δραστικό περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης, μιλώντας για δράσεις που θα υλοποιηθούν «προπαντός» με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ώστε «να έχουμε γρήγορο και οικονομικό αποτέλεσμα». Κάνει λόγο ακόμη για οργανωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα δάση και αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και στην έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή