Ένα supermodel στον κήπο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπετίνα Γκρατσιάνι χαλαρώνει διαβάζοντας σε μια αιώρα, στην Κόστα Εσμεράλντα της νότιας Σαρδηνίας το 1964, στιγμιότυπο που αποτυπώνει με χαρακτηριστικό, «σκηνοθετικό» τρόπο ο Σλιμ Άαρονς. Στον χώρο της μόδας, η κοκκινομάλλα Γκρατσιάνι είναι γνωστή με το πρώτο της όνομα. Έχει ήδη μεσουρανήσει ως μοντέλο στο Παρίσι τη δεκαετία του ’50, ενώ για πολλούς θεωρείται το πρώτο supermodel. Ο Hubert de Givenchy έχει δώσει το όνομά της στην πρώτη του προσωπική κολεξιόν, αλλά και σε μια μπλούζα από οργάντζα, που θα αποτελέσει την έμπνευση για το κλασικό άρωμα Amarige.

Οι χαλαρές στιγμές στον νησιώτικο κήπο απέχουν λίγα χρόνια από το βράδυ που σημάδεψε την προσωπική της ζωή. Το 1960, μαζί με τον σύντροφό της, πρίγκιπα Άλι Χαν, επέστρεφαν από ένα πάρτι, όταν εκείνος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και εκείνη, έγκυος τότε, επέζησε με λίγες μόνο εκδορές. Λίγο αργότερα, απέβαλε από το σοκ. Η μόδα θα την ξανακερδίσει και η Μπετίνα θα εργαστεί στους οίκους Emanuel Ungaro και Valentino τη δεκαετία του 1970, ενώ το 1967, στα 42 της, θα περπατήσει για τελευταία φορά στην πασαρέλα, ως guest της Cocο Chanel. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή