Παραιτήθηκε επισήμως η Τερέζα Μέι – Ξεκινά η κούρσα διαδοχής

Παραιτήθηκε επισήμως η Τερέζα Μέι – Ξεκινά η κούρσα διαδοχής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημέρωσε επισήμως το Συντηρητικό κόμμα σήμερα ότι παραιτήθηκε από την ηγεσία του, ανοίγοντας τον δρόμο για να ξεκινήσει η κούρσα διαδοχής από την οποία θα αναδειχθεί και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Η Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός και θα ασκεί καθήκοντα αρχηγού των Συντηρητικών μέχρι οι βουλευτές και τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν τον νέο ηγέτη, μετά από μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες.

Παραιτήθηκε επισήμως η Τερέζα Μέι – Ξεκινά η κούρσα διαδοχής-1

Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία των Συντηρητικών λήγει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.

Εντεκα Συντηρητικοί βουλευτές ανταγωνίζονται να τη διαδεχθούν στην ηγεσία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στην πρωθυπουργία. 

Φαβορί για τη θέση είναι –μεταξύ άλλων- ο Μπόρις Τζόνσον, από τους πρωτεργάτες του Brexit, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, η Αντρέα Λίντσομ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Εσωτερικών, Σατζίντ Τζαβίντ.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας διαδοχής θα αρχίσει στις 13 του μήνα με  μυστικές ψηφοφορίες της κοινοβουλευτικής ομάδας και θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες  στις 18, 19 και 20 Ιουνίου.

Οι τελικοί δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφου των τουλάχιστον 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος από τις 22 Ιουνίου ενώ ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 22 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή