Τα παιδιά εμπνέονται από το Ηρώδειο

Τα παιδιά εμπνέονται από το Ηρώδειο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί ξεκινά o κύκλος εργαστηρίων για παιδιά και γονείς με τίτλο «Στο Ηρώδειο με το ΜΕΠΤ», που διοργανώνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και εντάσσεται στον κύκλο δράσεων «Ανοιγμα στην πόλη» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του μουσείου με το φεστιβάλ, έκθεση έργων παιδικής ζωγραφικής και τρισδιάστατων κατασκευών εμπνευσμένων από το φετινό ρεπερτόριο του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου φιλοξενείται στον Χώρο Β΄ της Πειραιώς 260 έως τις 17 Ιουλίου, υπό τον τίτλο «Κάνουμε θέατρο». Χρησιμοποιώντας χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά, οι νεαροί συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά εργαστήρια της περασμένης χρονιάς στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης έφτιαξαν μάσκες, κοστούμια, σκηνικά και άλλα αντικείμενα για τις δικές τους παραστάσεις.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την οποία επιμελήθηκαν η ιστορικός τέχνης και πρόεδρος του ΜΕΠΤ, Ιρις Κρητικού, και η μουσειοπαιδαγωγός Αθανασία Σκληρού, ένα απογευματινό ομαδικό εικαστικό δρώμενο για παιδιά και τους γονείς τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (6 με 9 μ.μ.). Θα λάβουν μέρος σε ένα «μάθημα» γκράφιτι και θα επιχειρήσουν να φιλοτεχνήσουν τα πρώτα μεγάλης κλίμακας έργα τους. Τα εργαστήρια «Στο Ηρώδειο με το ΜΕΠΤ» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο έως τα μέσα Ιουλίου με ελεύθερη συμμετοχή. Απαραίτητη η τηλεφωνική προεγγραφή (210-33.12.621, 210-33.12.750). Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή