Ποδόσφαιρο: Οι ελπίδες μας στην Εθνική

Ποδόσφαιρο: Οι ελπίδες μας στην Εθνική

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κρίσιμο το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με την Ιταλία. Οχι μόνο για τη συνέχεια, στην προκριματική φάση του EURO 2020, αλλά και για το μέλλον της, στην προσπάθεια να μπουν τα θεμέλια για μια νέα ομάδα και με διαφορετική νοοτροπία.

Το λογικό ζητούμενο για τους διεθνείς του Αγγελου Αναστασιάδη στο «βαθμολογικό ταμείο» είναι τέσσερις βαθμοί στους δύο αγώνες. Κι αν οι τρεις την Τρίτη με την Αρμενία μπορεί να θεωρηθούν «εύκολοι», ο ένας απέναντι στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι πολύ δύσκολος.

Ομως, πέρα από τους υπολογισμούς και τους σχεδιασμούς, εκείνο που προέχει είναι η αγωνιστική νοοτροπία, που χρειάζεται να εμπεδωθεί στους παίκτες της Εθνικής μας. Κι αυτή δεν πρέπει να είναι άλλη από την «μπαίνουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Η… μοιρολατρική αντιμετώπιση σχεδόν όλων των αναμετρήσεων και με το σύστημα «το μηδέν πίσω κι ό,τι βγει στην επίθεση» όχι μόνο δεν μας βγήκε, αλλά έδιωξε και τους φιλάθλους από τις εξέδρες. Απόψε είναι μια πρώτη ευκαιρία να αρχίσουν να ξανάρχονται.

Αποδείχθηκε στο ματς με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πως υπάρχουν οι δυνατότητες σε αυτό το σύνολο να βγαίνει μπροστά και να πιέζει τον αντίπαλο. Να διεκδικεί τη νίκη και όχι να την περιμένει από τις προσφορές των αντιπάλων του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί έναν αγώνα ακόμα και όταν του «στραβώσει» στην αρχή.

Επομένως, είναι εφικτό να έρθει το ζητούμενο αποτέλεσμα και μαζί με αυτό ένα χαμόγελο ελπίδας για το ποδόσφαιρό μας. Διότι φαίνεται πως πλέον μόνο μέσω της Εθνικής μας ομάδας μπορεί να ανακάμψει και να προσμένει καλύτερες μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή