Ενα… θέατρο για μεγάλα «παιδιά»

Ενα… θέατρο για μεγάλα «παιδιά»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε λιγότερες «συμβατικές» παραστάσεις, αλλά περισσότερη… όρεξη για παιχνίδι, το Bob Theater Festival επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου και βρίσκει νέο «σπίτι» στο θέατρο Κιβωτός. Ο διαγωνισμός Scratch Night, που έτσι κι αλλιώς είχε εξελιχθεί στον πιο επιτυχημένο και δημοφιλή θεσμό του φεστιβάλ, τοποθετείται πλέον στο επίκεντρο της διοργάνωσης και ενισχύεται με τη μεταφορά σε μεγαλύτερο θέατρο. Μέσω του Scratch Night, «μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τις νέες ομάδες», προσφέροντάς τους την ευκαιρία «για να αποτύχουν με ασφάλεια», εξηγεί ο Γιάννης Σαρακατσάνης, σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αbovo, που διοργανώνει το Bob Theater Festival από το 2008. Για να παρουσιάσουν στο κοινό ένα απόσπασμα διάρκειας μόλις 15 λεπτών, οι άπειροι ακόμη συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να επενδύσουν ούτε πολύ χρόνο ούτε χρήματα. Αν καταφέρουν να διακριθούν, θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση για να δημιουργήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη παραγωγή.

Οι Abovo, όπως και η συνδιοργανώτρια ομάδα 4Frontal, «ειδικεύονται» στις παραστάσεις με ενεργή συμμετοχή του κοινού, και αυτό ακριβώς το στοιχείο της διάδρασης αποφάσισαν να αναδείξουν στο φετινό φεστιβάλ, ελπίζοντας ότι έτσι θα προσελκύσουν ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα εξοικειωμένοι με το θέατρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι θεατές καλούνται να υποδυθούν τους πρωταγωνιστές σε μια σειρά από δρώμενα για μεγάλα «παιδιά», αρχίζοντας την ερχόμενη Τρίτη με το «Game of Prawns», ένα διαδραστικό παιχνίδι που περιλαμβάνει χορό, θέατρο, ερωτήσεις γνώσεων, δοκιμασίες ποίησης και τραγουδοποιίας και άλλες διασκεδαστικές προκλήσεις «με άρωμα Game of Thrones», αναφέρει ο Γιάννης Σαρακατσάνης. Το επόμενο βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα κυνήγι θησαυρού στο γειτονικό πάρκο, στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν οδηγίες μέσω του σχετικού app, αλλά και από τους ηθοποιούς, οι οποίοι θα είναι κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του πάρκου. Ακολουθεί, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, το τρίτο Lip Sync Battle: Οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν το δικό τους τραγούδι και το ερμηνεύουν σιωπηλά, «δανειζόμενοι» τη φωνή του αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει μεθαύριο, Δευτέρα, με την παράσταση «Ενισχυτική διδασκαλία» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Μαρίανου και Νατάσας Εξηνταβελώνη, η οποία πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας μάλλον εκκεντρικής δασκάλας, και τη ζωντανή μουσική των Imiterasu και Κώστα Νικολόπουλου. Το Σάββατο, στη σκηνή της Κιβωτού θα βρεθεί η ομάδα Peach of Art, που ξεχώρισε στο περυσινό Scratch Night με τα «Καβουράκια», εμπνευσμένα φυσικά από το τραγούδι του Τσιτσάνη αλλά και την κόντρα του συνθέτη με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, καθώς και οι Lorem Ipsum με την παράσταση «Alaska», νικήτρια του Scratch Night 2016. Tέλος, οι προκριματικοί και ο μεγάλος τελικός του φετινού 10ου Scratch Night προγραμματίζονται τα απογεύματα της 13ης, της 14ης και της 16ης Ιουνίου. Οπως κάθε χρόνο, την καλύτερη από τις 14 ομάδες, που θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ και πλήρες mentoring σε θέματα παραγωγής, δραματουργίας κτλ. ώστε να παρουσιάσει την παράστασή της σε αθηναϊκό θέατρο την επόμενη σεζόν, θα αναδείξουν οι θεατές και η κριτική επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ στο bobfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή