«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο την Αθήνας η 15η «Παρέλαση Υπερηφάνιας» με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», στα πλαίσια των εκδηλώσεων σε όλον τον κόσμο για τα 50 χρόνια από την «εξέγερση» του Stonewall Inn. (Διαβάστε σχετικά: Η έφοδος στο Stonewall Inn της Νέας Υόρκης από όπου ξεκίνησε το κίνημα των γκέι). 

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-1

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ετήσια παρέλαση Athens Pride 2019 της κοινότητας, η οποία μεταξύ άλλων τίμησε τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει».

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-2
«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-3

Πρωταγωνιστής της παρέλασης το τεράστιο πανό στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σήμα κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που απλώθηκε στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-4

Από το πρωί η πλατεία Συντάγματος είχε γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις όπως body painting, rainbow games, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν μουσική. Μετά την παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ελένη Φουρέιρα.

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-5

Αντίθετα με το πολύχρωμο, χαρούμενο πλήθος και τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την ισότητα και την ελευθερία των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάποιοι είχαν μεμονωμένες αντιδράσεις.

«Πολύχρωμο» πλήθος στο 15ο Athens Pride (φωτογραφίες)-6

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή