Πρόσωπα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια μπούκλα από τα μαλλιά ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, του Μπετόβεν (φωτ.), βγαίνει σε δημοπρασία σήμερα από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου. Η απόκτησή της σίγουρα θα κάνει περήφανο τον κάτοχό της, αναφέρουν οι διοργανωτές της δημοπρασίας. Η μπούκλα των μαλλιών, για την οποία ο διεθνής οίκος δημοπρασιών βεβαιώνει ότι είναι «αναμφίβολα ανθρώπινη», είναι δεμένη με μεταξωτή κλωστή και φυλάσσεται σε οβάλ κορνίζα του 19ου αιώνα. Η αξία του ξεχωριστού όσο και παράξενου αυτού κομματιού εκτιμάται μεταξύ 15.000 και 19.000 δολαρίων. Τρίχες… για κάποιον φανατικό του Μπετόβεν.

(…) Δεν είναι μόνον η μπούκλα του Μπετόβεν που προκαλεί συζητήσεις, αλλά και μια προτομή του Αιγύπτιου φαραώ Τουταγχαμών (φωτ.), που πρόκειται να βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s τον επόμενο μήνα. Οι αιγυπτιακές αρχές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν την πώληση, καθώς υπάρχουν υποψίες πως είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας. Η προτομή απεικονίζει τον νεαρό βασιλιά ως τον θεό Αμμωνα, έχει 28,5 εκατοστά ύψος και ηλικία 3.000 ετών. Η αξία της εκτιμάται σε πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες.

(…) Μπορεί φέτος να μην έβγαλε καινούργιο δίσκο, αλλά ο Εντ Σίραν (φωτ.) παραμένει για δεύτερη χρονιά ο πιο πολυπαιγμένος τραγουδιστής στη Βρετανία από ΜΜΕ, μπαρ και καφέ. Είναι η τρίτη φορά που ο τραγουδιστής κατακτά την πρώτη θέση, ενώ από το 2011, οπότε κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος, βρίσκεται σταθερά μέσα στους πέντε καλλιτέχνες που ακούγονται περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή