Διπλό μήνυμα ΚΚΕ ενόψει της κάλπης

Διπλό μήνυμα ΚΚΕ ενόψει της κάλπης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνη εναντίον όλων, αλλά και με κεντρικό στόχο να προσελκύσει την ψήφο όσων θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζεται για τη «μητέρα των μαχών» –τις πρόωρες εθνικές εκλογές– η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων» τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπό αυτό το πρίσμα υπογραμμίζεται ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει ως «“εναλλακτικές” λύσεις να επιλέξουν είτε την αποχή είτε τα κόμματα “μιας χρήσης”».

«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ξέρουν πως οι έννοιες “αριστερά”, “πρόοδος”, “δημοκρατία” είναι έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα επισημαίνεται: «Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της Ν.Δ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν “ξεμπέρδεψε με το παλιό”, αλλά το “ξέπλυνε” και το ανέστησε». Υπό αυτό το πρίσμα, και αφού υπογραμμίζεται πως λύση δεν αποτελούν ούτε η Ν.Δ. ούτε και το ΚΙΝΑΛ, τονίζεται ότι «δεν θα πρέπει να σκορπιστεί η ψήφος σε κόμματα μιας χρήσης: Αφού οι επίδοξοι –σε κάθε εκλογές και περίοδο– συστημικοί χρήσιμοι παίξουν τον ρόλο του στηρίγματος, του αναχώματος και της εκτόνωσης, σβήνουν ή επιστρέφουν στη μήτρα τους. Αυτό έγινε με το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, τους ΑΝΕΛ, παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ. Αυτό γίνεται τώρα με κόμματα όπως το ακροδεξιό κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” του Βελόπουλου, που προετοιμάζεται για να παίξει τον ρόλο της δήθεν “σοβαρής Χρυσής Αυγής” στο πολιτικό σύστημα. Αυτό γίνεται και με άλλους, όπως το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη, για να παίξει, όπως άλλοι στο παρελθόν, τον ρόλο του αναχώματος στον ριζοσπαστισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή